Autosport BE • Autosport BE Diversen

Christine Beckers - 24 Uur van Le Mans 2024 - eerste aflevering van het Magische Drieluik van de piloot

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juni 2024 16:00

Op zaterdag 15 juni voltooide de Belgische Christine Beckers de eerste aflevering van het Magische Drieluik, een uitdaging die ze besloot aan te gaan om haar overwinning in de 2L-categorie tijdens de 24 uur van Le Mans in 1974 te vieren, net 50 jaar geleden.

Christine_Beckers__Le_mans_2024 Foto 2Christine Beckers

Dus ging ze naar de startlijn van de 24 uur van Le Mans in een Chevron B23, identiek aan het exemplaar dat ze destijds bestuurde. De omroeper van het evenement - Bruno Vandestick - stelde haar een paar vragen, onder applaus van het publiek dat al op de tribunes van het circuit zat.

De tweede aflevering van dit prachtige avontuur vindt plaats tijdens de proloog van de 24 uur van Spa, wanneer ze een Alfa Romeo 2000GTV zal besturen, uitgedost op dezelfde manier als haar broer James, die de “Beker van de Koning” won met het Promo Team in 1974, ook 50 jaar geleden!

De derde aflevering vindt plaats op 21 juli op het circuit van Zolder, waar ze een ex-Thierry Boutsen Arrows A8 zal besturen om in het Guinness Book of Records te worden opgenomen als de oudste vrouw (80 jaar!) die in een moderne F1-wagen heeft gereden.

Om deze spannende uitdaging te financieren hoopt Christine op steun van haar fans via een crowdfundingcampagne, die via deze link kan worden geopend: https://fr.ulule.com/le-triptyque-magique-de-christine/

Kan Christine rekenen op uw bijdrage?

Christine_Beckers__Le_mans_2024 Foto 3

Christine_Beckers__Le_mans_2024 Foto 4

Christine_Beckers__Le_mans_2024 Foto 5

Christine_Beckers__Le_mans_2024
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS