Autosport BE • Autosport BE Diversen

Fantastische resultaten met een Volkswagen Kever in de Legend Boucles @ Bastogne

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 februari 2024 21:04

Bastenaken, België - De nog steeds immens populaire Legend Boucles @ Bastogne opende het Belgische autosportseizoen 2024. Aan het stuur van hun Kevers in de kleuren van de Belgian VW Club leverden de duo’s Marc André/Simon-Pierre Sclipteux en Bernard Cornet/Tom Cornet de hele wedstrijd lang een felle strijd, om uiteindelijk beslag te leggen op een zevende en achtste plaats in de Challenger categorie. Een uitzonderlijk resultaat!

Kevers van de Belgian VW Club

De onvermijdelijke Kever doet nog steeds dromen. Een week voor er tijdens de Love Bugs Parade zowat 350 oldtimer Volkswagens op de esplanade van het Brusselse Jubelpark samenkomen stonden er twee rallyversies van de 1303S in de kleuren van de Belgian VW Club aan de start van de Legend Boucles @ Bastogne.

Voor zowel Marc André en Simon-Pierre Sclipteux als voor Bernard Cornet en zijn zoon Tom was er geen sprake van dat ze de wedstrijd in Bastenaken zouden missen. Met 229 bolides aan de start, verdeeld over vijf categorieën, is dit duidelijk de grootste historic rally van België. En als de wedstrijd bovendien een ideaal scenario volgt, dan wordt het plezier er alleen maar groter door!

Als deelnemers aan de Challenger categorie, waar het de bedoeling is om op de Regularity Tests zo dicht mogelijk een gemiddelde snelheid van 80 km/u te benaderen, zorgde de twee duo’s van de Belgian VW Club voor de verrassing door allebei in de top 10 te finishen. Tegenover wagens als een BMW 325i, Ford Escort RS200, Opel Kadett GT/E of enkele Porsches 911 een zevende en achtste plaats veroveren is een prachtige prestatie.

Kevers van de Belgian VW Club

“Gewoonweg schitterend”, stelde een breed lachende Marc André nadat hij over het finishpodium was gereden. “We hebben ons ontzettend geamuseerd. Zaterdag, op de geasfalteerde proeven, liet ons gebrek aan vermogen zich wel wat voelen. Aan het eind van de dag stonden we op een 12de plaats in de Challenger categorie, maar we rekenden er op dat we ’s anderendaags op het onverhard wel wat plaatsen zouden winnen. Door de natte omstandigheden lag er heel wat modder, wat het vermogen onder de motorkap minder doorslaggevend maakt. We hebben alles uit de kast gehaald en dat loonde, want we wisten naar de zevende plaats in de algemene rangschikking op te klimmen net voor onze vrienden Bernard en Tom Cornet. Leuk om te zien dat de twee Kevers van de Belgian VW Club vlak na elkaar wisten te finishen.”

Naast de zevende plaats in de Challenger categorie wisten Marc André en Simon-Pierre Sclipteux ook de zege in de categorie voor wagens gebouwd tussen 1962 en 1971 te veroveren. Bernard Cornet en zoon Tom zorgden voor de dubbel in die klasse, en waren daar ook ontzettend blij om.

Kevers van de Belgian VW Club

“Dit was echt één van de lastigste edities van de laatste paar jaar”, stelde Bernard, die met een negende plaats op zaterdagavond sterk aan de rally was begonnen. “Het parcours lag er heel glad en verraderlijk bij… maar dat is net wat deze rally zo leuk maakt. We zijn heel blij dat we aan de finish zijn geraakt zonder enige schade aan onze Kever, die door zijn decoratie een ode bracht aan het jaren ‘70 rallyprogramma van de Oostenrijkse invoerder. Het was een mooi duel met Marc en Simon-Pierre. Onze Kever heeft meer paardenkrachten, maar de ophanging staat ook harder en dat maakt het rijden op onverhard een pak lastiger. Maar we hebben elkaar ontzettend gemotiveerd en we finishen allebei in de top 10, en dat is een fantastisch resultaat voor de Belgian VW Club. Ik wil trouwens ook de winnaars van de door de Club georganiseerde wedstrijd bedanken. Hun aanmoedigingen in de Mazzoni garage op zaterdagochtend deden deugd!”

Kevers van de Belgian VW Club

Na de sport in Bastenaken is het volgende zondag tijd voor de Love Bugs Parade, het door het Autoworld museum georganiseerde evenement dat ondertussen een vaste waarde op de Brusselse culturele kalender is geworden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS