Autosport BE • Autosport BE Diversen

Singleseaters, prototypes, GT en toerismewagens op het programma van de Spa Euro Race 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2024 20:04

De Royal Automobile Club de Spa is al jarenlang een trouwe partner van het Circuit van Spa-Francorchamps en de Spa Euro Race is een van de traditionele meetings in het hart van de Ardennen! In 1990 organiseerde de R.A.C. Spa voor het eerst een reeks wedstrijden, waarvan de meeste internationale competities waren. Komend weekend vindt de 33ste editie plaats van een evenement dat al ontelbare aanstormende talenten de revue heeft zien passeren, van wie sommigen tot het hoogste niveau zijn doorgegroeid.

Spa Euro Races Spa-Francorchamps

De meeting Spa Euro Race is meer dan ooit de ontmoetingsplaats voor circuitliefhebbers! Eenzitters, prototypen, GT's, toerwagens, de verscheidenheid is ieder jaar op de afspraak en de editie 2024 van de R.A.C. Spa gaat gewoon op dat elan verder.

Opnieuw zal de Britse Formule 3, die nu al enkele seizoenen het GB3-kampioenschap wordt genoemd, de jonge wolven met internationale ambities in Spa-Francorchamps aan de start brengen op de F1-omloop in de Belgische Ardennen! De afspraak in België voor de Tatuus-eenzitters met een 2-liter krachtbron van 250 pk aan boord, is na Oulton Park en Silverstone aan zijn derde meeting van het seizoen toe. Op dit moment gaan de Rodin Motorsport-rijders (ex-Carlin) Louis Sharp (Australië) en Ugo Ugochukwu (VS) aan de leiding, gevolgd door de Britten Will McIntyre (Hitech) en McKenzy Creswell (Elite Motorsport). De GB3 telt in Spa 22 deelnemers.

De Alpine Elf Cup Series werd in 2018 gelanceerd en heeft zich snel gevestigd als een toonaangevende merkencup in Europa. Na Nogaro en Portimao is de Spa Euro Race de derde meeting van het seizoen. Charles Roussanne gaat momenteel aan de leiding, voor Léo Jousset en Enzo Geraci. 23 Alpine A110 Cup nemen plaats op de startgrid dit weekend, waarbij de eer van ons land door Philippe Bourgeois verdedigd wordt. Hij komt in de categorie Gentlemen uit.

Het meest indrukwekkende deelnemersveld van de Spa Euro Race 2024 zal ongetwijfeld dat van de Clio Cup Series zijn, met maar liefst 58 identieke auto’s die onderling schitterende gevechten zullen leveren! De twee races tellen ook voor de Spaanse Clio Cup, de Italiaanse Clio Cup en de Clio Cup Mid Europe! Na Nogaro, Portimao, Hockenheim en Misano gaat Gabriele Torelli aan de leiding, voor de onvermijdelijke Nicolas Milan, Anthony Jurado, David Pouget en Guillaume Maio. Wie wordt de winnaar dit weekend?

De Supercar Challenge, met de GT & Prototype Challenge, is al vele jaren een vast onderdeel van de Spa Euro Race. Er zullen zo'n dertig heel uiteenlopende auto's aan de beide races deelnemen, van een Ligier JS P3 LMP3 Prototype over de Renault Clio Cup tot de BMW M6 GT3 en de originele Revolution 500 Evo! Er staan twee wedstrijden van 60 minuten plus één ronde op het programma, met enkele Belgische deelnemers, waaronder de immer populaire Chris Voet en Bart Van den Broeck, die het stuur van de Traxx Alpine A110 delen.

De Fiesta Sprint Cup 2024 bestaat uit twee sprints van 35 minuten. En na de openingswedstrijd in Zandvoort nemen de Belgische deelnemers een prominente positie in. Tomas De Backer, Tristan Földesi, Mathias Ronzani, Nicolas Bever en Martin Scarnière zijn vastbesloten om op eigen bodem te schitteren! Zij zullen het opnemen tegen de Nederlanders Calvin de Groot en Jenson de Leeuw. De Fiesta's zullen opnieuw het circuit delen met de Mazda MX-5 in de Trophy Benelux, waar de Nederlanders dit keer de favorieten zullen zijn tegen de Belgen Filip Wojtowicz, Delano De Ketele en Leon Iserbyt.

F3 Spa-Francorchamps

In totaal vinden er vanaf zaterdagochtend elf races plaats, variërend van 25 minuten tot 60 minuten plus één ronde. Het publiek is des te meer welkom omdat de toegang tot het F1-Circuit van Spa-Francorchamps volledig gratis is. Toegang tot de paddock kost u slechts vijf euro. See you in Spa!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS