Autosport BE • Autosport BE Diversen

Twee Kevers van de Belgian VW Club in de Legend Boucles @ Bastogne

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 januari 2024 22:23

Zoals de traditie het wil zal de Belgian VW Club goed vertegenwoordigd zijn in de Legend Boucles @ Bastogne, de immens populaire historic rally die ook dit jaar het Belgische autosportseizoen zal openen. Net zoals bij de vorige edities willen de duo’s Marc André/Simon-Pierre Sclipteux en Bernard Cornet/Tom Cornet met hun Kevers de finish halen. Ze zullen worden aangemoedigd door de winnaars van een door de Belgian VW Club georganiseerde wedstrijd.

Belgian VW Club in de Legend Boucles @ Bastogne

Op 2, 3 en 4 februari zorgen de Legend Boucles @ Bastogne opnieuw voor heel veel sfeer in de provincie Luxemburg. Jaar na jaar kent deze rally voor historic wagens – tegelijk een sportieve uitdaging en een ontzettend populair evenement – heel wat bijval. Het evenement in en rond Bastenaken, de opener van het Belgische autosportseizoen, biedt in alle categorieën een schitterend spektakel en zorgt voor een gzellige reis terug in de tijd, dankzij de meer dan 200 oude rallybolides, waarbij ook enkele Volkswagens. Bij hen twee Kevers in de kleuren van de Belgian VW Club.

Bernard Cornet krijgt eens te meer zoon Tom aan zijn zijde, terwijl vrienden Marc André en Simon-Pierre Sclipteux, ook gekend als het olijke duo “Les joyeux Condruziens” eveneens opnieuw samen aan de slag gaan. Beide teams komen uit in de Challenger categorie, waar het doel is om tijdens de Regularity Tests zo dicht mogelijk een gemiddelde snelheid van 80 km/u te benaderen. Op de bochtige wegen en in de winterse omstandigheden in de Ardennen is dat geen sinecure!

Belgian VW Club in de Legend Boucles @ Bastogne

“Vorig jaar wisten we onze klasse voor wagens uit de periode tussen 1961 en 1971 te winnen”, stelt Bernard Cornet, de trotse eigenaar van een 1303S van 130 pk, replica van de Kevers die begin de jaren ’70 door de Oostenrijkse invoerder werden ingezet. “Dat was een beetje de kers op de taart, want we wilden voor alles de finish halen. Aan de wagen hebben we niets ingrijpends veranderd, we hebben enkel aan enkele klimkoersen voor historic wagens deelgenomen. De auto is uitstekend op punt gesteld, met de bedoeling de betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Ook deze keer is ons grootste doel het bereiken van de eindmeet!”

Na in 2023 nogal wat door de pechduivel te zijn geplaagd hopen Marc André en Simon-Pierre Sclipteux een rustiger editie 2024 te beleven. “We kregen inderdaad met enkele kogellager- en remproblemen te maken, wat ons strafpunten opleverde”, legt Marc uit. “Maar toch beleefden we enorm veel plezier aan onze deelname, en dat wordt ook dit jaar het doel. We hadden gepland om onze auto wat extra power te geven, maar onze professionele verplichtingen en gezinsleven lieten dat niet toe. We staan dus opnieuw met onze gele Kever met 80 pk aan de start. Ik moet toegeven dat we een beetje stress hebben, want sinds Bastogne van vorig jaar hebben we maar weinig wedstrijden gereden, maar tegelijk kijken we er wel enorm naar uit.”

Belgian VW Club in de Legend Boucles @ Bastogne

Tijdens de immer populaire parade in het hartje van Bastenaken verzamelen op vrijdagavond 2 februari alle deelnemende wagens in de straten rond de beroemde Place du Général McAuliffe. Duizenden toeschouwers komen er hun hartje en herinneringen ophalen. Op zaterdag en zondag worden de Regularity Tests afgewerkt (op afgesloten wegen), waarbij de wagens regelmatig naar het centrum van Bastenaken terugkeren.

De Belgian VW Club organiseert van 23 tot 27 januari ook een wedstrijd op social media (Instagram en Facebook). Te winnen: tien VIP-packs voor twee personen, met tickets voor zaterdag, een ontbijt bij Volkswagen-concessiehouder Mazzoni in Bastenaken, een goodie bag met het programma van de rally, een Volkswagen cadeautje, lunch ’s middags én de mogelijkheid om de assistentiezone van de twee Kevers van de Belgian VW Club te bezoeken.

Belgian VW Club in de Legend Boucles @ Bastogne

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS