Autosport BE • Autosport BE Diversen

Chopard lanceert Mille Miglia Classic Chronograph JX7, een eerbetoon aan racelegende Jacky Ickx

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 april 2024 18:00

Het Zwitserse horlogehuis Chopard eert de legendarische, Belgische autocoureur Jacky Ickx met een nieuw, stijlvol horloge. De nachtblauwe wijzerplaat van de Mille Miglia Classic Chronograph JX7 is geïnspireerd op de kleur van de iconische helm van Monsieur Le Mans met grote, witte geaccentueerde ogen. Het retro design van de wijzerplaat weerspiegelt een vintage dashboard. De sportieve, blauwe band is van rubber met een karakteristiek Dunlop profiel.

Jacky Ickx draagt de Mille Miglia Classic Chronograph JK7

Chopard is al sinds 1988 World Sponsor en Official Timekeeper van de beroemde, Italiaanse Mille Miglia rally met klassieke sport- en raceauto’s. Co-President Karl-Friedrich Scheufele en ambassadeur Jacky Ickx delen een grote passie voorF1, autosport en horloges. Hun 36-jarige vriendschap resulteert in een zevende creatieve samenwerking voor een exclusief horloge.

De dynamische chronograaf is voorzien van een automatisch en chronometer gecertificeerd uurwerk met een stop-seconden functie, tachymeter, datum en een comfortabele gangreserve van 54 uur. De drie subdials tonen de verstreken uren, minuten en seconden. Het uurwerk garandeert uiterste precisie en betrouwbaarheid voor een optimale race performance. Op de saffierglazen kastbodem is een stilistische afbeelding van de helm opgenomen.

Het horloge heeft een elegante kast van 40.5 mm in duurzaam Lucent Steel™, een gerecycled en ultrabestendig staal met een unieke glans. Chopard presenteert het stalen model als een Limited Edition van 250 exemplaren. Een tweede model, met een lunette, kroon en pushers van ethisch verantwoord geelgoud, is een Limited Edition van slechts 50 exemplaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS