Autosport BE • Autosport BE Diversen

De Trophée Mitjet 2L Nord-Europe begint zijn seizoen in Zandvoort

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 mei 2024 13:15

Voor zijn tweede seizoen behoudt de Trophée Mitjet 2L Nord-Europe het beproefde recept dat eerder al succesvolle kampioenschappen in Frankrijk en Italië opleverde: gerenommeerde circuits, vier races per weekend, een betrouwbare auto en beperkte kosten.

Trophée Mitjet 2L Nord-Europe begint zijn seizoen in Zandvoort

Het programma ziet er dan ook aantrekkelijk uit: Zandvoort, Zolder (17-19 mei), Spa-Francorchamps (21-23 juni), Hockenheim (19-21 juli) en Dijon-Prenois (13-15 september), stuk voor stuk circuits die worden (of werden) aangedaan door de Formule 1.

De Trophée Mitjet 2L Nord Europe biedt bovendien een pakket met een uitzonderlijke prijs/plezier/prestatie-verhouding. De grootste troef blijft ontegensprekelijk de bolide zelf. Met zijn buizenchassis en Renault tweeliterkrachtbron ontwikkelt de Mitjet 2L 230 PK voor een pluimgewicht van 910 kilogram, rijder inbegrepen. Raceplezier verzekerd!

Een kampioenschap voor iedereen
Zowel debutanten in de autosport, jonge talenten of gentlemen drivers: de Mitjet 2L is geschikt voor iedereen. Zo maakten Matteo Salomone (FFSA GT-winnaar in Nogaro), Karen Gaillard (nieuw lid van de Iron Dames) of Yann Ehrlacher (tweevoudig wereldkampioen WTCR) stuk voor stuk hun debuut met een Mitjet. Het sprintformat, met niet minder dan vier races van 20 minuten per weekend, staat bij de liefhebbers van het pure racen garant voor indrukwekkende adrenalinestoten!

Trophée Mitjet 2L Nord-Europe begint zijn seizoen in Zandvoort

Duel Damiani - Therbo verwacht in Zandvoort
Er worden dit weekeinde zowat vijftien rijders verwacht op het Nederlandse duinencircuit. Hoewel het gros van de rijders het kampioenschap al kent, zijn er ook drie Mitjet-rookies: Romain Chomette (debutant) en Mauricio Domingues (Gentleman) bij FP Racing, en ook nog Tristan Clay (Team DNS), een rijder met nogal wat ervaring, vooral met een Caterham.

Bij de Gentlemen belooft het een spannende strijd te worden: zes rijders zullen proberen te verhinderen dat Xavier Bourlard (GTDrive Racing) de dubbel pakt. Zijn belangrijkste tegenstanders worden Jean-Marc Bourgineau en Eric Gérard, zijn teamgenoten bij GTDrive Racing, en Jérôme Thiel (Team Lucas).

België is opnieuw goed vertegenwoordigd in de Trophée Mitjet 2L Nord-Europe: Xavier Bourlard (GTDRive Racing), Arnaud en Axelle Blaise (BJP Racing), Guillaume en André Patze (GAS Racing) zijn er ook dit seizoen bij.

Trophée Mitjet 2L Nord-Europe begint zijn seizoen in Zandvoort

En dan zijn er nog de twee grote favorieten voor de algemene zege: August Therbo (MV2S Racing – drievoudig winnaar in Nogaro bij de eerste manche van de Trophée Mitjet Frankrijk) en Romain Damiani (GTDrive Racing – winnaar in Nogaro en op Circuit Paul Ricard). Ze zullen echter terdege rekening moeten houden met Fabien Perdu (FP Racing) en Tristan Clay (DNS), die maar wat graag voor scherprechter zullen spelen.

Vrijdag
17.25 - 17.55 Vrije training 2

Zaterdag
10.15 - 10.30 Kwalificaties 1
10.35 - 10.50 Kwalificaties 2
14.40 - 15.00 Race 1
17.40 - 18.00 Race 2

Zondag
09.35 - 09.55 Race 3
12.10 - 12.30 Race 4

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS