Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Volledige vrouwelijke line-up met Sarah Bovy, Michelle Gatting en Doriane Pin in de Lamborghini Huracan GT3 EVO2

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 januari 2024 09:01

Iron Lynx heeft haar line-up bekend gemaakt voor de LMGT3-klasse van het FIA World Endurance Championship. Het twee kwam vorig jaar nog uit met de Porsche 911 RSR in de LMGTE, maar heeft deze winter de overstap gemaakt naar de Lamborghini Huracan GT3 EVO2. De stap werd gemaakt, nadat de renstal het fabrieksteam van Lamborghini in de LMH-klasse is geworden.

Iron Lynx

Foto: Iron Lynx


Het team zet dit jaar wederom één volledige line-up met mannen in en in de andere auto zit wederom een volledig team aan vrouwen. Lamborghini fabriekscoureur Franck Perera debuteert voor het team en neemt in de auto met nummer 60 plaats naast Matteo Cresconi en Claudio Schiavoni.

Bij de dames keren de Belgische Sarah Bovy en Michelle Gatting uit Denemarken terug in de Iron Dames-lineup. De twee dames wonnen afgelopen seizoen de 8 uur van Bahrein met Rachel Frey. Daarmee waren zij de eerste vrouwelijke line-up die een race in het FIA WEC wonnen. In het komende seizoen neemt Doriane Pin de derde plek in naast de twee dames. Daarmee keert zij terug uit de LMP2-klasse met Prema naar de GT’s.

"Het is erg spannend om onze volledige line-up voor de LMGT3-categorie in het FIA WEC in 2024 te kunnen aankondigen", zegt teambaas Andrea Piccini. "Ik heb al met Franck samengewerkt in de Verenigde Staten en ik ben erg blij dat hij ons team komt versterken op het wereldpodium. Doriane heeft de afgelopen jaren uitzonderlijke vooruitgang geboekt en ik ben blij dat ze dit jaar bij ons kan racen. Ze is een ongelooflijk talent en zal een enorme aanvulling zijn op de sterke punten van Sarah en Michelle. Het is ook geweldig om Sarah en Matteo bij het team te hebben na een aantal geweldige prestaties in 2023.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS