Autosport BE • Autosport BE Diversen

Verhoeven (Speedlover) nieuwe leider in PSCB-kampioenschap voor Goddijn (Team GP Elite) na twee zeges in Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 9 september 2023 09:21

Circuit Zolder - Voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams na de zomerpauze richting Belgisch Limburg. Circuit Zolder was het kader van twee wedstrijden van 30 minuten met een mooi startveld bestaande uit de diverse Porsche competitie-modellen, gaande van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 en 991 – tot de Porsche Cayman GT4 Clubsport. Jaxon Verhoeven zegevierde in beide races met zijn Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – in de kleuren van het Belgische Speedlover, dat een thuiswedstrijd afwerkte, terwijl de snelste man in een Porsche Cayman GT4 Clubsport tot tweemaal toe Nick Ho was. De volgende afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux is op 27 september aan de Noordzee op Circuit Zandvoort.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder sept 2023 Foto 1

De derde meeting van het seizoen was meteen de eerste thuisrace voor de Belgen, die zowat in alle klassen van de groeiende competitie vertegenwoordigde zijn. “Wij zetten hier vandaag drie wagens in, één voor de leider in de GT4 AM, Bogdan Duma, één voor nieuwkomer Jayraj Chokshi, beide in een Porsche Cayman GT4 Clubsport en ikzelf stap ook nog eens in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -”, legt de teammanager van het Belgische Q1 Trackracing, Nicolas Vandierendonck uit. “Deze competitie is ideaal voor ondernemers en zakenmensen, vanwege het prima tijdsbestek en het feit dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik kijk dan ook naar de races uit.”

Maar er waren op Circuit Zolder niet enkel thuisrijders met heel wat ervaring, ook de jonge Belgische wolven waren van de partij, met name Arthur Peters (Tip Top Rent by NGT) en Jarne Geussens (Roos Motorsport). “We gaan tegen elkaar uitkomen en het is uiteraard leuk als in de klasse GT4 meerdere jonge rijders aan het werk zijn, dat drijft het niveau van de competitie op.” Ook Kurt Hensen (Speedlover) verdedigde de Belgische kleuren “en ik race hier gewoon graag, zeker met het team van André Van Hoof, waar ik me perfect thuis voel. Ik hoop straks een podium in mijn klasse 992 AM mee te pikken.”

Zoals steeds in de Porsche Sprint Challenge Benelux werden alle sessies, van de vrije trainingen over de kwalificaties tot de races op één en dezelfde dag afgewerkt. De polepositie voor de eerste race van de dag was voor de Nederlander Alexander Goddijn (Team GP Elite). Hij was sneller dan Jaxon Verhoeven (Speedlover). Nicolas Vandierendonck reed de vijfde tijd in de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup en was zo de eerste in de klasse 992 AM. Nick Ho was dan weer de snelste in de klasse GT4. Voor de tweede wedstrijd ging de pole naar Sacha Norden (Team GP Elite), voor Ziad Geris (Team GP Elite). Michel Arfman (Team GP Elite) was de snelste in 992 AM, terwijl Nick Ho het opnieuw in GT4 deed.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder sept 2023 Foto 2

Tweemaal Verhoeven en tweemaal Ho
De zon was alvast van de partij op Circuit Zolder, met temperaturen tot 30 graden en meer, wat de opdracht van de rijders er niet makkelijker op maakte. In de eerste race ging de zege naar Jaxon Verhoeven, die het haalde voor een trio van Team GP Elite, met in volgorde Sacha Norden, Alexander Goddijn en Michel Arfman, meteen ook winnaar in de klasse 992 AM. Nicolas Vandierendonck en Kurt Leimer (Team GP Elite) maakten hier het podium compleet.

In de klasse GT4 was de jonge Nederlandse belofte Nick Ho de snelste voor de Belgische youngsters, Arthur Peters en Jarne Geussens, die zo de snelste man in de klasse GT4 AM achter zich hielden, met name Bogdan Duma van Q1 Trackracing. Martijn Peters (JW Raceservice) was de beste in de klasse ‘991’.

Tijdens de late namiddag zag het algemene podium er identiek uit, met Verhoeven voor Norden en Goddijn, terwijl ook Ho en Duma hun zeges in GT4 en GT4 AM overdeden. Vader Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover) maakte het familiefeest compleet met een zege in de 992 AM-klasse, voor Kurt Leimer en Kurt Hensen.

Porsche Sprint Challenge Benelux Zolder sept 2023 Foto 3Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS