Formule 1

Vasseur aan zijn klus in Maranello begonnen; werd Binotto's vertrek 'extra gecompenseerd' door Ferrari?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2023 07:03

De Binotto-exit bij Ferrari is achter de rug, op maandag 9 november is zijn opvolger – Frederic Vasseur – begonnen aan zijn nieuwe taak in Maranello. Maar de voorwaarden waaronder Mattia Binotto het Ferrari-huis heeft verlaten, sijpelen nu ook door in de openbaarheid. Het lijkt het erop dat de Mattia Binotto pas in 2024 weer actief mag zijn in de Formule 1, omdat Ferrari extra geld aan hem zou hebben betaald om daarmee te voorkomen dat hun voormalige teambaas dit jaar bij een ander team tekent. De Italiaan nam eind vorig seizoen ontslag na het mislukken van hun poging om de wereldtitel te veroveren. Het is duidelijk dat Binotto het gevoel had dat hij niet langer het volledige vertrouwen had van uitvoerend voorzitter John Elkann en hij ervoor koos om op zijn eigen voorwaarden te vertrekken.

Mattia_Binotto_F1_Ferrari
Lacht Mattia Binotto in zijn vuistje over de extra ontslagvergoeding van Ferrari?

Geen grote veranderingen
Ferrari is inmiddels al verdergegaan en heeft in december Frederic Vasseur aangekondigd als zijn vervanger. De Fransman stelde zichzelf voor aan het team en begon vertrouwd te raken met de manier waarop de dingen werken bij Maranello voordat hij deze week officieel aan de klus begon. Er zijn geen andere grote veranderingen aangekondigd in termen van topingenieurs bij Ferrari. Het lijkt erop dat Vasseur, uit eigen keuze of omdat hem is verteld dat hij dat moet, met veel van dezelfde staf werkt als Binotto tijdens het seizoen 2022, aldus een bericht van Mirror.co.uk.

Een beetje stroomlijnen
Maar er zullen nog enkele veranderingen zijn in de manier waarop het team werkt. Terwijl Binotto toezicht hield op de technische afdeling en tevens teambaas was, is Vasseur van plan om de ingenieurs meer autonomie en verantwoordelijkheid te geven. Van Laurent Mekies wordt verwacht dat zijn rol wordt vereenvoudigd, aangezien hij vorig jaar een hele reeks verschillende verantwoordelijkheden had. Intern zal een sportief directeur worden bevorderd om daarbij te helpen. Bovendien wordt verwacht dat Simone Resta terugkeert naar het team als hoofdontwerper van hun auto voor 2024, nadat hij tewerkgesteld is bij Ferrari-motorklant Haas als hun technisch directeur.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS