Formule 1

Valtteri Bottas geeft uitleg over gewonnen topsnelheid: "We kiezen voor een andere set-up"

Uitgegeven door Bart • 1 december 2021 13:47

In Qatar boekte Lewis Hamilton zijn tweede dominante zege op rij, al was de meest recente overwinning niet zo spraakmakend als die in Brazilië. Op het circuit van Interlagos reed de zevenvoudig wereldkampioen iedereen met twee vingers in de neus voorbij. Het ging zo makkelijk dat Red Bull vraagtekens bij de auto van de concurrent stelde.

Valtteri Bottas


In aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië heeft Mercedes aangegeven dat dezelfde motor gebruikt gaat worden als in Brazilië. Valtteri Bottas heeft wel een uitleg waarom Mercedes gedurende het jaar zo veel sneller is geworden. "We hebben dit jaar veel geleerd over de set-up. We kiezen nu voor een andere set-up dan aan het begin van het jaar", aldus de Fin in een reactie aan GP Fans.

Het stratencircuit van Jeddah is nieuw in de Formule 1 en Bottas heeft zijn huiswerk op de simulator gedaan. "Het is een snel circuit. Dat was in Qatar ook zo en daar ging het goed voor ons. Hopelijk is dat in Jeddah ook het geval. Inhalen zal ongeveer hetzelfde zijn, dus dat wordt opnieuw lastig. We gaan het zien."

Trackside engineering director Andrew Shovlin ziet de laatste weken een uiterst relaxte Valtteri Bottas. De Fin zelf heeft daar wel een verklaring voor. "Ik voel me meer op mijn gemak nu ik duidelijkheid over de toekomst heb. Iedereen weet hoe de toekomst eruit ziet. Daar hoef ik niet meer over te stressen. Het is duidelijk en dat is fijn. Nu kunnen we echt gaan racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS