Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

VIDEO - Het was een tijdje erg stil, maar schijn bedriegt: TVR is volop in beweging!

Uitgegeven door Peter Vader • 1 mei 2022 12:26 • Print artikel

Al jaren zijn woeste nieuwbouwplannen voor een fabriek in Wales om de terugkeer op de markt van het iconische sportwagenmerk TVR mogelijk te maken. Er is zelfs een serieuze, nieuwe, brute sportwagen van het merk, een ontwerp dat al lang de tekentafels heeft verlaten, die gewoon op de openbare weg rondrijdt en die zelfs aan de internationale pers is voorgesteld. Maar wat kwam er daarna? De vraag rees "En toen?" Even niets. Het werd stil rondom het nieuwe TVR. Totdat TVR's voorzitter Les Edgar deze week ineens naar buiten kwam met een persbericht waaruit blijkt dat TVR juist volop in beweging is. Les Edgar schreef: "Het is een tijdje geleden dat we u volledig konden informeren over TVR en de Griffith, we hebben op een aantal fronten hard gewerkt met onze nieuwe investeringspartners en zijn we verheugd om u nu op de hoogte brengen van onze laatste ontwikkelingen!"

TVR EV and Factory Wales 1
De nieuwe Griffith EV, 100% elektrisch!

Jones Brothers zijn er bijna...
Laten we beginnen met de fabriek in Rassau. De huidige stand van zaken is dat Jones Brothers, de hoofdaannemers voor de volledige renovatie van de site, de faciliteit eind deze maand zal opleveren. Van wat we hebben gezien, hebben ze echt grondig werk verricht, door de hele site terug te brengen tot een kale staalconstructie en deze af te stemmen op moderne, conforme milieunormen. Hier zijn een paar foto's die we hebben gemaakt toen we een paar weken geleden voor het laatst ter plaatse waren. Het is nu de taak om de inrichting voor productie- c.q. montagedoeleinden in te vullen.

TVR EV and Factory Wales 2

Onze nieuwe investeringspartners - Ensorcia
Eind vorig jaar vermeldden we dat we op de stippellijn getekend hadden met een nieuwe partner, Ensorcia. Ze zijn een toonaangevende innovator op het gebied van groene lithiumwinning en -verwerking, en gebruiken een gepatenteerd pekelextractieproces om lithium van hoge kwaliteit te produceren in combinatie met maximale milieu- en operationele efficiëntie. Samen met Ensorcia hebben we een aantal nogal spannende plannen voor hoe we TVR en het bredere aanbod zullen ontwikkelen. Onze nieuwe partners hebben nu de eerste van een geplande reeks investeringen van meerdere miljoenen ponden in TVR voltooid, die ons niet alleen de mogelijkheid geeft om de oorspronkelijk door de Welshe regering verstrekte lening vervroegd terug te betalen, maar nu ook de wedergeboorte ondersteunt van onze geliefde V8- engined Griffith, en ook de eerste stap van het merk in de dappere, nieuwe wereld van elektrificatie. De twee kunnen, we verzekeren u, naast elkaar bestaan!!!

TVR EV and Factory Wales 3

De Griffith EV
We zetten ons volledig in om nu en in de toekomst fantastische TVR's te maken en daarom zijn we verheugd om de allereerste glimp met u te delen van iets waar we al geruime tijd aan werken - de volledig geëlektrificeerde Griffith. Waarom een geweldige look veranderen? Wij zijn van mening dat EV gewoon een alternatieve energiecentrale is die geen concessies doet aan een aerodynamisch geoptimaliseerd ontwerp. Net als voor Griffith, zal Griffith EV worden ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in het VK. Net als bij de Griffith hebben we een fantastische groep partners samengesteld voor alle nieuwe technologie die moet worden geïntegreerd - batterijen, vermogenselektronica en motoren - en we zullen er zeker van zijn dat de Griffith EV het erfgoed van het merk waarmaakt: De geest van het rijden. We zullen werken met een heel lief stel geheime eekhoorns om het karakteristieke TVR-geluid in de wereld van elektrificatie te brengen - we zullen nooit, maar dan ook nooit TVR's bouwen die klinken als zeurende wasmachines, dat beloof ik!

TVR EV and Factory Wales 5

Als breaking news, hier is iets dat je misschien interesseert:
TVR kondigt zijn officiële sponsoring aan van het ABB FIA Formula E World Championship, dat zal worden geactiveerd tijdens de Monaco E-Prix (30 april) en de London E-Prix double-header (30 & 31 juli).
De opwindende nieuwe samenwerking markeert een keerpunt in de strategische richting van de iconische Britse fabrikant van hoogwaardige sportwagens terwijl ze hun plannen om het merk te elektrificeren versnellen.

TVR EV and Factory Wales 6

TVR's voorzitter, Les Edgar, verklaarde: "Onze samenwerking met het ABB FIA Formula E World Championship en de on-site activeringen op de Monaco en London E-Prix tonen niet alleen onze toewijding aan het revolutioneren van het TVR-merk, maar ook aan EV, en het worden van een duurzame, netto nul zaken. Onze plannen om TVR EV's op de markt te brengen zijn in volle gang, met de eerste van twee modellen die kort na de release van de nieuwste Griffith en Limited-Edition Griffith EV-modellen in 2024 worden uitgebracht.

TVR Griffith 2017 1

Deze aankondiging volgt op de recente financiering en samenwerking op het gebied van schone technologie van TVR met de toonaangevende lithiuminnovator Ensorcia. Daniel T. Layton, voorzitter van Ensorcia, zei: "We kunnen niet enthousiaster zijn over onze betrokkenheid bij zulke gerenommeerde organisaties zoals TVR en het ABB FIA Formula E World Championship."

TVR Griffith 2017 2
De TVR Griffith: "We zullen nooit, maar dan ook nooit TVR's bouwen die klinken als zeurende wasmachines"

“Om TVR, een iconische fabrikant van sportieve sportwagens, te zien cross-over en deze toewijding aan elektrisch te zien, is een belangrijke mijlpaal en past in de visie van de Formule E op een elektrische toekomst. TVR is een geliefd merk en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken in Monaco en Londen om hun plannen voor elektrificatie te demonstreren", zegt Matt Scammell, Chief Commercial Officer, Formula E.

* * * * * *

Tot die tijd - we hopen dat u geniet van het lenteweer en rondrijdt met wat uw garage momenteel vult. De spanning stijgt, want TVR komt eraan!

All the best,
Les

TVR Griffith 2017 rear 3TVR logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS