Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Rolls-Royce Ghost Prism: Een tijdloze verklaring van zelfexpressie

Uitgegeven door Deni Volkers • 18 maart 2024 13:00

Veel klanten van Rolls-Royce zijn machtige en invloedrijke figuren in de internationale mode-, design- en superluxewereld. Deze personen passen hun professionele instincten en persoonlijke gevoeligheden toe op hun Rolls-Royce opdrachten. Op basis van de nauwe relatie die de ontwerpers van het merk met deze klanten hebben, hebben ze geanticipeerd op de vraag naar een opkomende esthetische beweging en de Rolls-Royce Ghost Prism gecreŽerd.

Rolls-Royce Ghost Prism

"Bij Rolls-Royce laten we ons leiden door de smaak en verlangens van onze klanten, die in veel gevallen de wereldwijde trends in de mode en de bredere luxesector bepalen. Ghost Prism is een uitbreiding van de persoonlijke esthetiek van een specifieke subset van deze groep smaakmakers. Het innovatieve gebruik van donkere, neutrale tinten met subtiele kleurimpulsen plaatst de auto stevig in het hedendaagse luxelandschap. Onze klanten zijn experts en kenners die precies weten wat ze willen; Ghost Prism viert de unieke relatie die we met hen hebben."

Anders Warming, Directeur Design, Rolls-Royce Motor Cars
"Veel klanten van Rolls-Royce zijn machtige en invloedrijke figuren in de internationale mode-, design- en super-de-luxe gemeenschap. Deze personen passen hun professionele instincten en persoonlijke gevoeligheden toe op hun Rolls-Royce opdrachten. Op basis van de nauwe relatie die de ontwerpers van het merk met deze klanten hebben, hebben ze geanticipeerd op de vraag naar een opkomende esthetische beweging en Rolls-Royce Ghost Prism gecreŽerd."

GeÔnspireerd door de wereld van hedendaags design, toont de Rolls-Royce Ghost Prism onberispelijk afgewerkte donkere, neutrale tinten die subtiel worden geaccentueerd met gedurfde kleurstreken, waardoor een tijdloos statement ontstaat. Het is dit contrast tussen een solide vorm en heldere, spectrale tinten dat de inspiratie vormde voor de naam Ghost Prism.Het gepresenteerde exemplaar is uitgevoerd in Gunmetal grey, met een rijke minerale afwerking die is verkregen door middel van een nauwkeurig 10-stappen-proces waarbij vier lagen lak minutieus worden aangebracht en vervolgens 16 uur lang met de hand worden gepolijst.

In plaats van de klassieke spiegelgepolijste roestvrijstalen afwerking van het merk zijn de grille en de achterklep van de auto uitgevoerd in hoogglans Burnout, een gerookte zwartgrijze tint. Om dit effect te bereiken, wordt elk metalen onderdeel met de hand geprepareerd door de ambachtslieden van het merk: eerst wordt er een licht schuurmiddel over elk onderdeel gebruikt om een 'sleutel' te vormen voor een slijtvaste primer, waarop vervolgens vier lagen Burnout-lak worden aangebracht. Na uitharding worden deze stukken afzonderlijk gepolijst om ervoor te zorgen dat ze de hoogglansglans van de carrosserie van de auto evenaren. In overeenstemming met de ingetogen esthetiek van de Ghost Prism hebben de voorbumper en het zijprofiel een diepglanzend zwarte afwerking.

Rolls-Royce Ghost Prism

Klanten kunnen kiezen uit vier krachtige accentkleuren - Phoenix Red, Turchese, Mandarin en Forge Yellow - als aanvulling op de gekozen exterieurkleur en om het opvallende contrast te creŽren dat centraal staat in deze eigentijdse designstroming. De gekozen accentkleur wordt toegepast op de onderste bumperinzetstukken, remklauwen en coachline - een spaarzaam maar samenhangend gebaar dat de mechanische, aerodynamische en sculpturale elementen van Ghost overspant. De subtiele kleurflitsen breiden zich verder uit naar het interieur van de auto, waaronder de 1.040 gekleurde 'sterren' in de Bespoke Starlight Headliner - elk individueel geplaatst in het lederen canvas door middel van geperforeerde gaten, nauwkeurig gekalkt en met de hand gestanst - die de cabine vullen met een zachte gloed.

Terwijl klanten hun interieur kunnen voorzien van een vrijwel onbeperkt aantal Bespoke-kleuren, hebben de eerste Ghost Prism-opdrachten een licht en levendig palet, in contrast met de gedurfde autoriteit van het exterieur van de auto.

Er zijn wereldwijd slechts 120 exemplaren van de Ghost Prism beschikbaar, een subtiele erkenning van het feit dat Rolls-Royce Motor Cars in 2024 120 jaar bestaat.

Rolls-Royce Ghost Prism

Rolls-Royce Ghost Prism

Rolls-Royce Ghost Prism

Rolls-Royce Ghost Prism

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS