Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

TIP: Verveel je je vandaag? De laatste dag van de IAMS in de Amsterdam RAI met meer dan 300 supercars en droomauto's!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 09:05

Het is vandaag de laatste dag pret voor de liefhebbers van de sportauto's en supercars op de International Amsterdam Motor Show 2024 in de RAI Amsterdam! RaceXpress.nl nam eerder deze week al een kijkje op de spectaculaire beurs tijdens de Preview Night! Sinds het wegvallen van de AutoRai is de organisatie van de IAMS met succes in het gat gesprongen! De beurs is een absolute must voor de liefhebbers van super dikke auto's en supercars. In een oppervlakte van maar liefst 55.000 m² staan meer dan 300 Supercars, Hypercars, Electric en Classic Cars, verdeeld over 7 themahallen, met dagelijkse liveshows van YouTube sensatie Drivers Dream en een heuse arena voor simracing. Ook deze vierde editie van International Autosport Motor Show (IAMS) is RAI Amsterdam is dit paasweekend hèt podium voor spectaculaire primeurs, maximale pk’s, oogverblindende classics en een perfect familieprogramma. IAMS 2024 is BIGGER, BOLDER, AVONTUURLIJKER en biedt een gevarieerder aanbod dan ooit. In de nieuwe “Future Area” maken ook merken met volledig elektrische auto’s hun opwachting, zoals het Chinese Nio en het Amerikaanse Lucid Motors. Ook staat er een Red Bull F1-auto van Max Verstappen, en onder andere de Dome van Jan Lammers waarmee hij de 24Uur van Le Mans reed en The Beast van de gebroeders Tim en Tom Coronel, waarmee ze aan de Dakar Rally deelnamen!

IAMS 2024 International Amsterdam Motor Show


Bezoekers kunnen ter plaatse in deze elektrische auto’s een proefrit maken. Natuurlijk ontbreken de nodige exclusieve Hypercars niet met als ultieme primeur de snelste auto ter wereld: de Zweedse Koenigsegg Jesko Plus met 1600 pk en een top van 500 kilometer per uur! Ook de stuk voor stuk miljoenen kostende Bugatti Chiron, Aston Martin Valkyrie en LaFerrari maken hun opwachting. Van die laatste ga je er maar liefst vijf (!) zien, waaronder de “Aperta”, de cabrio met slechts 210 exemplaren in de wereld. En wat te denken van een extra grote stand vol movie cars?Grote sterren uit Fast & Furious, Back to the future en Herbie zijn aanwezig op de IAMS. Dit jaar ook meer entertainment. Vorig jaar werd de Car Catwalk voor het eerst geïntroduceerd en dit jaar zal IAMS organisator en Driver Dream petrolhead Sjoerd van Stokkum opnieuw een erekaravaan aan indrukwekkend blikwerk en BN’ers op zijn rode loper ontvangen. Neem plaats op de tribune (met maar liefst 4.000 zitplaatsen) en beleef Drivers Dream Live! En droomde je altijd al van een race op de bekendste circuits van de wereld? Stap dan zelf in de F1 simulator. Of rijd in de unieke E sports Simracing Arena met en tegen je vrienden of medebezoekers. Op maar liefst 500 m2 beleef je simracing op z’n best. En de kinderen kunnen los op hun eigen circuit in de Kids Corner. Ook zullen de nodige influencers aanwezig zijn met hun auto’s. Reken op namen als Dutch Performante, de McLaren Twins en Don de Jong. Die laatste twee grijpen zelfs de International Amsterdam Motor Show aan om hun nieuwste supercar te lanceren.

IAMS 2024 biedt tevens een merchandise markt en een ruim horeca aanbod. Een grensverleggende autoshow die de rijkheid en diversiteit van mobiliteit laat zien. Een must voor elke liefhebber dus mis het niet!

Praktische informatie
Locatie: RAI Amsterdam, Europaplein 24, Amsterdam , NL
Openingstijden:

Vrijdag 29 maart 12:00 - 20:00 uur
Zaterdag 30 maart 10:00 - 18:00 uur
Zondag 31 maart 10:00 - 18:00 uur
Maandag 1 april 10:00 - 18:00 uur
Meer informatie: amsterdammotorshow.com

Ook kickboxer Rico Verhoeven was te vinden op de autobeurs International Amsterdam Motor Show in de RAI Amsterdam. Verhoeven wurmde zich met zijn imposante lichaam in de Koenigsegg Jesko. Deze razendsnelle sportauto kan een topsnelheid van bijna 500 km/uur halen. Plaats nemen in de cockpit van deze straaljager op vier wielen was al een hele toer, en toen nog eruit komen... 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS