Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Voorverkoop nu al legendarisch Volkswagen GTI Fanfest gestart

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 april 2024 09:00

Het is bijna zover: over minder dan vier maanden vindt van 26 tot en met 28 juli het grote GTI Fanfest van Volkswagen plaats. Voor het eerst wordt de legendarische bijeenkomst gehouden in Wolfsburg, de thuisstad van het merk, met als thema ‘Icons Coming Home’. De verwachtingen vanuit de GTI-community zijn hooggespannen en de organisatoren verwachten een opkomst van maar liefst 35.000 GTI-bezitters en -liefhebbers van over de hele wereld.

Volkswagen GTI Fanfest

Het uitgebreide programma van het iconische GTI-festijn vindt plaats rondom de Volkswagen Arena, het stadion en de thuisbasis van VFL Wolfsburg. Een deel van het programma zal voor bezoekers van eerdere edities herkenbaar zijn. Zo is er live muziek, zijn er activiteiten voor jong en oud en staat ook de beroemde curryworst van Volkswagen op het menu. Verder is de presentatie van een nieuwe GTI lifestyle-collectie bij te wonen, alsook een GTI-parade door de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg en is er een groot aantal tentoongestelde auto’s van eigenaren te zien, waarbij liefhebbers hun modellen tijdens het evenement kunnen registreren.

Heden, verleden en toekomst
Elders rond het stadion van de Bundesliga-club zijn de GTI-varianten van alle acht generaties van de Golf te zien zijn, net als GTI-versies van de Lupo, Polo en up!. Volkswagen gunt bezoekers bovendien een blik op de volledig elektrische toekomst van het merk met de sportieve GTX-versies van de ID.-familie en zelfs de ID. GTI Concept. Influencer JP Performance stelt er zijn ‘Super-Golf’ tentoon, samen met de ‘Thunder Bunny’. En uiteraard zijn er auto’s van de community en speciale showauto’s van Volkswagen te zien. Tevens wordt er een mobiele motortestbank voor GTI- en R-rijders opgezet op de parkeerplaats.

Van de fans, voor de fans
Er komt voor het GTI Fanfest ook een hoop creativiteit voort uit de persoonlijke wensen van de wereldwijde GTI-community. Daarbij wordt een aantal ideeën die door de fans zelf zijn aangedragen door Volkswagen gerealiseerd. Voorbeelden zijn het gepersonaliseerd schoeisel van een schoenenontwerper die ook een GTI-liefhebber is, en in lijn daarmee een serie GTI-thema sneakers heeft bedacht. Bezoekers kunnen de sneakers op het evenement kopen of hun eigen sneakers meenemen om ze volledig te laten personaliseren. “Het GTI Fanfest is een feest voor en door fans. Het draait allemaal om hen en zij maken het event tot wat het is: een bijeenkomst die bol staat van de passie voor het merk Volkswagen en alles wat met vier wielen te maken heeft”, vertelt Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor Verkoop, Marketing en After Sales.

Prijzen en tickets
Alle informatie over de voorverkoop van tickets is nu te vinden op www.volkswagen.de/gtifanfest. Dagkaarten zijn er voor € 19,76 en driedaagse VIP-tickets zijn verkrijgbaar voor €119,76. Er is ook een beperkt aantal Experience Tickets beschikbaar, inclusief een 150 minuten durende rijervaring in een reeks Volkswagen performance -modellen in de testfaciliteit in Ehra bij Wolfsburg. Meer details over het GTI Fanfest zijn te vinden op de website van het evenement, waar de informatie voortdurend wordt bijgewerkt. Naast autodemonstraties, podiumshows en club-meetings zijn er nog veel meer activiteiten en verrassingen voor GTI- en Volkswagen-liefhebbers en hun gezinnen. De toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS