Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: De nieuwe Golf eHybrid: een perfect alternatief voor elektrisch

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 maart 2024 15:00

Met de introductie van de vernieuwde Golf is ook de populaire Golf eHybrid flink herzien. De nieuwe plug-in hybride aandrijving biedt meer vermogen en een elektrische actieradius van ruim 120 kilometer. Bovendien is de Golf eHybrid uitgerust met een DC-snellaadfunctie. Daarmee, en met een beoogd rijbereik tot 1.000 kilometer, is de plug-in hybride Golf meer dan ooit een volwaardig alternatief voor een elektrische auto.

Golf eHybrid

Onder de kap van de nieuwe Golf eHybrid huist een grondig herziene, plug-in hybride aandrijving. Deze bestaat uit een elektromotor en een zuinige maar krachtige benzinemotor. Het elektrische rijbereik van de vernieuwde Golf eHybrid is fors gestegen tot ruim 120 kilometer; daarmee rijd je met gemak dagelijks elektrisch naar je werk en terug. En dankzij de aanwezige benzinemotor heb je in het weekend alle vrijheid voor stedentrips. Ook is de vernieuwde Golf eHybrid voorzien van een DC-snellaadfunctie, waarmee je snel elektrische kilometers bijlaadt om je avontuur te vervolgen. Met een gecombineerd rijbereik van zo’n 1.000 kilometer hoef je daar in elk geval (bijna) niet bij stil te staan.

Golf eHybrid

Beter dan ooit
De nieuwe Golf eHybrid is een perfect alternatief voor een volledig elektrische auto. De verdere upgrades van het interieur, het exterieurdesign en het geavanceerde, nieuwe infotainmentsysteem dragen bij aan een beleving die zowel vertrouwd is als vernieuwend.

Golf eHybrid

De nieuwe Golf eHybrid is vanaf dit voorjaar te bestellen en staat vanaf juli bij Volkswagen-dealers door heel Nederland. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Golf eHybrid

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS