Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Dure auto verzekeren - Waarop moet je letten?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2024 08:10

Hoe verzeker je een dure auto? Lees hier meer over premieberekeningen, dekkingsopties en tips om te besparen op jouw dure autoverzekering.

Dure auto verzekeren - Waarop moet je letten?


Dure auto verzekeren


Bij het verzekeren van een dure auto zijn er verschillende factoren waar je aandacht aan moet besteden. Dure auto's zijn te herkennen aan hun hoge prijs, geavanceerde techniek en sterke motoren. Dit betekent meestal wel dat je een uitgebreidere dekking nodig hebt dan voor een goedkopere auto, waardoor je ook een hogere premie betaalt. Dit artikel doorloopt de belangrijkste punten zodat jij de beste autoverzekering hebt voor je dure auto.

Premie berekenen voor dure auto’s


De premie voor een dure auto wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de waarde van de auto, je ervaring als bestuurder, veiligheidsmaatregelen en hoe je de auto gebruikt:
• Auto waarde: Hoe duurder de auto, des te hoger de premie, aangezien dure auto's meer kosten bij reparatie of vervanging.
• Rijervaring: Langdurig schadevrij rijden zorgt voor korting op je premie.
• Veiligheidsmaatregelen: Extra beveiliging kan de premie drukken, vooral omdat dure auto's vaker doelwit zijn van diefstal.
• Gebruik: De manier waarop en de afstand die je rijdt beïnvloeden de premie. Meer kilometers betekent een hoger risico en dus een hogere premie.
• Regio: Ook je woonplaats heeft invloed op de prijs van je autoverzekering. In drukke steden met veel verkeer en hoge criminaliteit is de kans op schade groter. Om deze risico's te dekken, maken autoverzekeraars de premies duurder.

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt ook dat je leeftijd een rol speelt in de kosten van je premie. Bestuurders die 24 jaar of jonger zijn betalen meestal meer voor hun autoverzekering. Dit komt doordat beginnende bestuurders relatief weinig rijervaring hebben. Verzekeraars zien dit als een hoger risico en stellen vaak strenge eisen aan wat voor auto ze mogen rijden.

Tips voor dure auto verzekeren


Bij het afsluiten van een verzekering voor je dure auto is het belangrijk om een goede dekking te kiezen. Dit kan flink wat kosten, maar het bespaart je wel geld op het moment dat je daadwerkelijk schade aan je dure auto hebt. Hier zijn een paar tips om je dure auto het beste te verzekeren.
• Kies voor een allriskverzekering: Bij een auto met een waarde van 70.000 euro of meer, beschouwen verzekeraars deze als duur. Gezien de hoge reparatiekosten is het verstandig om voor een allriskverzekering te gaan, waarmee je zowel schade aan anderen als vrijwel alle schades aan je eigen auto dekt.
• Vergelijk verzekeringen: Premies variëren fors tussen verzekeraars. Ga daarom autoverzekeringen vergelijken en vind direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw wensen.
• Controleer beveiligingseisen: Voor dure auto's stellen verzekeraars vaak specifieke beveiligingseisen. Het niet voldoen aan deze eisen kan bij diefstal leiden tot een lagere uitkering. Het is daarom raadzaam altijd de polisvoorwaarden te controleren, waarbij vaak een SCM Klasse Voertuigvolgsysteem wordt vereist.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS