Formule 1

VIDEO: Juan Manuel Correa keert achttien maanden na zware crash terug in single seater

Uitgegeven door Luke Merkx • 5 april 2021 13:00

Juan Manuel Correa crashte zwaar tijdens de F2 feature race in 2019 op het circuit van Spa-Francorchamps. Waar collega coureur Anthoine Hubert op tragische wijze om het leven kwam, kwam de coureur uit Ecuador (nipt) met de schrik vrij. Inmiddels is de Ecuadoriaan grotendeels hersteld: afgelopen week zat hij voor het eerst in achttien maanden in een raceauto. “Het is nog steeds mijn doel om in de F1 te komen.”



De heftige crash op het Belgische circuit leidde ertoe dat Correa beide benen brak en in coma belandde. Het herstel van de 21-jarige coureur duurde lang – Correa bracht het afgelopen anderhalf jaar door in revalidatiecentra en ziekenhuizen. Ondanks de zware (mentale) klap die de coureur opliep in augustus 2019, zette hij zijn race carrière voort. Afgelopen week testte Correa een F3-auto van het ART-team op de Red Bull Ring in Spielberg.



“Ik ben ART Grand Prix ontzettend dankbaar. Het is geweldig dat ze geloven in mijn comeback”, aldus Correa tegenover op F1.com. “Het is mijn droom om ooit in de F1 te racen. Dit is de eerste stap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS