Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

UPDATE: Penalty voor Ferrari na technische controle

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2024 06:30

Na technische controles na de kwalificatie van de 6 uur van Spa-Francorchamps bleken de Ferrari AF Corse 499P Hypercar met startnummer 50 en de United Autosports McLaren met startnummer 95 niet te voldoen aan het minimumgewicht. De straf betekent dat de auto met startnummer 50 zaterdag achteraan start bij de hypercars in de TotalEnergies 6 uur van Spa-Francorchamps. De Porsche Penske 963 Hypercar, die door Matt Campbell werd gekwalificeerd, start nu vanaf poleposition op de F1-omloop in de Belgische Ardennen. De Cadillac Racing V-Series.R Hypercar met startnummer 2 start naast hem op de eerste startrij.

Spa Francorchmaps


Het officiële stewardsbulletin luidt: “Na controle van het rapport van de technisch afgevaardigde waren de stewards van mening dat het minimumgewicht van de auto niet voldeed aan de relevante reglementen. De Stewards hebben daarom besloten om auto 50 te diskwalificeren voor de kwalificatie- en hyperpole-sessies en de rondetijd van deze sessies te schrappen.”

"De United Autosports nr. 95, bestuurd door Joshua Caygill, werd ook bestraft voor dezelfde overtreding. De McLaren 720S LMGT3 Evo start zaterdag achteraan op de grid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS