Formule 1

Toto Wolff verheugt over de updates van Mercedes: "Ik ben echt trots! Het is weliswaar beter, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2022 11:30 • Print artikel

Toto Wolff was blij met de prestaties van het Mercedes-team tijdens de vrije training in Spanje, nadat beide auto’s zich in de top drie in FP2 hadden geplaatst. Het Spaanse Grand Prix-weekend markeert een belangrijk evenement in de F1-ontwikkelingsrace en de regerende Constructors' Champions, Mercedes dus, leken in de praktijk een stap voorwaarts te maken. Aan het team dat de eerste vijf races van het seizoen achter Ferrari en Red Bull moest aanhobbelen, heeft de Mercedes W13 bewezen een moeilijke auto te zijn om snelheid uit te halen. Het porpoising-effect (bruinviseffect) was volop aanwezig bij de Mercedes van dit seizoen, maar hun laatste upgrades lijken dit probleem te hebben verminderd.

GP Spanje George Russell pits en crew

“Ik ben echt trots!”
Teambaas Toto Wolff sprak na de vrije training van vrijdag met vele teamleden en prees ze voor hun ontwikkelingsinspanningen. "Beide bedrijven hebben zo hard gewerkt", vertelde Mercedes-baas Wolff aan Sky Sports F1. "Brixworth heeft echt terrein gewonnen ten opzichte van de andere fabrikanten van powerunits en het is fantastisch om dat te zien. Ik ben echt trots. Wat het chassis betreft, we komen er wel, we hebben een tweede solide vrijdag gehad net zoals we in Miami hadden. Als de grid zaterdag zich blijft verbeteren, dan moeten we zien of we in staat zijn om dat soort prestaties vast te houden en in ieder geval in de mix te zitten of stevig in de top drie te staan."

"Het is weliswaar beter, maar…”
Mercedes bleek op het Circuit de Barcelona-Catalunya minder gevoelig voor het bruinvisseneffect, waarbij de auto stabiel bleef op de rechte stukken. Zowel George Russell als Lewis Hamilton waarschuwden echter dat de auto in sommige bochten nog steeds stuiterde. Toen hem werd gevraagd naar de afweging tussen bruinvissen op de rechte stukken en bruinvissen in de bochten, bevestigde Wolff dat het probleem zich nog steeds voordeed in de snelle bochten. "Het is weliswaar beter, maar nog niet op een punt waar de coureurs zich echt comfortabel voelen in de snelle bochten", voegde Wolff eraan toe. "In Bocht 3 en Bocht 9 verliezen we veel tijd. We moeten alleen nog weten wat we daar zaterdag aan gaan doen."

GP Spanje 2022 George_Russell_track medium

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS