Formule 1

Toto Wolff kruipt weer in de rol van underdog ten opzichte van Red Bull: "Kan zijn dat de verschillen nog exact hetzelfde zijn"

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2023 06:03

Van Mercedes wordt verwacht dat ze met de W14 weer dichter in de buurt van Red Bull en Ferrari gaan komen. Teambaas Toto Wolff houdt ervan om de verwachtingen te temperen en kruipt als vanouds weer in de rol van underdog. De Oostenrijker gaat er vooralsnog niet vanuit dat het gat kleiner is geworden.

Toto Wolff


In de W13 beleefden Lewis Hamilton en George Russell een dramatisch seizoen 2022. De coureurs hadden extreem veel last van porpoising. Toch wist het team flinke progressie te boeken en dat leverde in Brazilië een 1-2 op. Russell pakte zijn eerste overwinning in de Formule 1. Dat leidde tot korte vreugde, want het eindresultaat was niet om over naar huis te schrijven.

Wolff houdt zijn kaarten op de borst voor het seizoen 2023 en zegt in gesprek met Autosport.com dat Mercedes realistisch moet blijven. "Ik denk dat we begrijpen waarom we zo'n terugval hebben gehad en waar we tekortgeschoten zijn. We werken er hard aan om een auto neer te zetten die alle problemen heeft opgelost, maar we zien pas echt als we gaan testen of we het volledige potentieel hebben ontgrendeld."

Als je een halve seconde achterligt op geweldige organisaties als Red Bull en Ferrari, is het lastig om dat verschil goed te maken", vervolgt Wolff. "Maar we zijn vastbesloten om dat voor elkaar te krijgen. Tot die tijd moeten we de verwachtingen realistisch houden. Als we alles voor elkaar krijgen, kunnen we weer vooraan meestrijden. Dat is ons uitgangspunt voor nu, maar dat is niet vanzelfsprekend. Het zou best kunnen dat de verschillen nog exact zo zijn als aan het einde van vorig seizoen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS