Formule 1

Toto Wolff deelt sneer uit naar project Red Bulls F1-motor: "15 mensen en een leeg gebouw zijn niet genoeg om competitief te zijn"

Uitgegeven door Bart • 13 mei 2021 10:51 • Print artikel

Red Bull baart te laatste weken opzien door belangrijke mensen bij concurrent Mercedes weg te kapen voor de nieuwe motorafdeling Red Bull Powertrains. Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich nog niet al te veel zorgen, maar houdt de concurrent wel degelijk in de gaten. De motoren zijn vanaf komend seizoen drie jaar bevroren en in die tijd wil Red Bull een eigen F1-motor ontwikkelen. Volgens Wolff is de tijd te kort om een competitieve motor te bouwen.

Red Bull Honda


Wolff doet zijn uitspraken in een interview met de Italiaanse tak van Motorsport.com. Voorlopig ziet de Oostenrijker er nog geen gevaar in. "Bij ons in Brixworth werken 900 mensen. Red Bull heeft er honderd benaderd en ze hebben er 10 tot 15 binnen kunnen halen. Dat zijn vooral mensen aan de productiekant en niet aan de performance-kant."

Toch onderschat Wolff de rivaal zeker niet. "Als ik een fabriek zou bouwen, zou ik ook zo beginnen. Ze hebben nog een lange weg te gaan tot ze volledig operationeel zijn en competitieve motoren kunnen produceren. Ik denk dat Red Bull het voor elkaar kan krijgen, als je kijkt welke middelen ze tot hun beschikking hebben."

"Bij Mercedes, en ook andere fabrikanten, werken al decennia in deze sport. 15 mensen en een leeg gebouw zijn niet genoeg om over drie jaar competitief te kunnen zijn met een nieuwe motor. Maar we nemen ze zeker serieus, want het is een geweldig team en ze hebben de financiële middelen om het voor elkaar te krijgen. Maar als we iets weten, dan is het dat zaken in de Formule 1 tijd vergen. Hoeveel geld je er ook tegenaan gooit, het leerproces gaat er niet sneller door."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS