Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Topteam Prema schrapt LMP2-programma: "Al genoeg te doen! Er komt een nieuwe F2-auto en een nieuwe F3-auto in 2025"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 september 2023 12:36

Het Italiaanse Prema beëindigt volgend jaar haar LMP2-programma in het FIA World Endurance Championship. Het Italiaanse team gaat zich in 2024 volledig richten op het LMDh-programma, waarbij de equipe ondersteuning gaat bieden aan Iron Lynx, dat vanaf volgend jaar met de Lamborghini SC63 gaat deelnemen aan het kampioenschap.

null

"Volgend jaar ligt onze focus op het LMDh-programma en daar blijven we bij", legt Prema-teambaas René Rosin aan Sportscar365 uit. "We hebben de LMP2 gebruikt als leerproces om klaar te zijn voor 2024 en onze focus zal liggen op de LMDh."

Ondanks dat het team veel verzoeken van coureurs kreeg om actief te blijven in de LMP2 blijft het bij die beslissing. "We hebben besloten om bij ons plan te blijven", vervolgt Rosin. "Natuurlijk kunnen er de komende weken en maanden nog dingen veranderen. Maar we hebben een hoop vlees op het vuur, met het eenzitterproject en het LMDh-project waar Lamborghini en Iron Lynx mee bezig zijn. Ik denk dat we het daarbij zullen houden. We willen de structuren niet te veel oprekken. We willen blijven verbeteren en onze prestaties op een hoog niveau houden."

Om een LMP2-programma te runnen zou Prema moeten investeren in personeel om de werkdruk op het gewenste niveau te houden. "Dat is een beperking voor ons", vertelt de teambaas over de werkdruk. "We hebben al genoeg te doen. We hebben al veel mensen in dienst, minstens 20. Als je kijkt naar het LMDh-programma, alles wat er volgend jaar gebeurt. We hebben een nieuwe auto in de Formule 2 en er komt een nieuwe Formule 3-auto in 2025. Er gebeurt best veel."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS