Karting • Karting Diversen

Toekomst ziet er weer zonnig uit: Kartbaan Oldenzaal en de horeca weer open en Bult Kart Racing succesvol

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 februari 2022 02:11 • Print artikel

Eindhoven – De kartbroers Nout, Mart en Job Bult uit Oldenzaal zijn het seizoen 2022 ijzersterk begonnen. De zoons van Peter Bult, eigenaar van Kartbaan Oldenzaal, reden tijdens de eerste ronde van het NK IAME op de Landsard in Eindhoven voor het eerst met een TD Racing Kart van Thierry Delré. Met de respectievelijk tweede, derde en vijfde plaats kon de familie Bult met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Bult Kart Racing en TD Kart

De 10-jarige Nout kwam uit in de Mini-Parilla Nationaal klasse. Nadat de jongste van de drie broers in de trainingen in de top 3 had gereden, volgde in de kwalificatie de vijfde tijd. “De kwali ging iets minder, maar in de eerste heat ging het al beter. Daarin klom ik op naar P3. In de tweede heat kon ik weer een plekje winnen en die eindigde ik als tweede. De finale was meteen spannend bij de start. Samen met Finn Rossen was ik aan het vechten om de eerste plaats. Ik heb nog een rondje aan kop gelegen, maar toen haalde hij me weer in. Toch ben ik heel blij, want ik had in de Mini nog nooit een grote beker gewonnen. En dan lukt het meteen in een nieuwe kart om met een grote beker naar huis te gaan.”

De drie jaar oudere Mart ging de strijd aan in de sterk bezette X30 Junior klasse. “We hadden twee keer op deze baan in Eindhoven getraind, de laatste keer in de regen. Nu was het droog, maar ook dat ging meteen goed. In de kwalificatie ging het wat minder, omdat mijn motor niet zo goed liep. In de races moest het gebeuren en in de eerste heat wist ik me van P19 terug te vechten tot P6, al kreeg ik nog wel een straf. In de tweede heat klom ik van P14 naar P4 en dat gaf een heel goed gevoel. De finale leek de mist in te gaan. Iemand knalde achterop en op mijn zijkant. Mijn stuur stond scheef, mijn stuurstang was krom, maar gelukkig kon ik toch doorrijden. En wonder boven wonder ging ik nog hard ook. De kart lag redelijk goed en ik reed heel hard. Dat was wel raar met een kromme stuurstang. De rijders achter me kwamen steeds dichterbij, maar konden me niet inhalen. Natuurlijk was ik heel blij, want ik had niet meer verwacht dat ik het podium zou halen.”

In de X30 Senior klasse werd de Bult-eer verdedigd door de 16-jarige Job, die een enerverend weekend kende. “Eindelijk konden we weer karten en het voelde meteen heel lekker en vertrouwd. In de kwalificatie was het zoeken naar een vrij rondje en naar grip, want het zat heel dicht bij elkaar. De vijfde tijd was een prima resultaat. In beide heats ging het helaas mis bij de start. In de eerste heat reed ik op de eerste bocht af en reed iemand me van achteren aan. Een hele trein ging wijd en ik viel ver terug. Uiteindelijk ben ik tiende geworden. In de tweede heat botste weer iemand op mij, waardoor ik wijd ging in bocht 2. Weer moest ik van achteren naar voren komen. De finale startte ik vanaf P12 en bij de start kon ik direct een aantal karts inhalen. Door een paar mooie inhaalacties ben ik als vijfde gefinisht. Ik reed de tweede snelste rondetijd, mooi dat ik me qua tijden met de snelsten kon meten.”

Vader Peter Bult kon na een lange periode zonder karten genieten van de fraaie resultaten van zijn zoons. “We zijn er vanwege corona een tijd uitgeweest. De kartbaan moest ook een tijdje dicht, maar nu zijn we weer open, de horeca en de kartbaan, alles onder de geldende coronaregels uiteraard. Er staat een nieuwe serie karts in de startblokken. Als je bij ons in Oldenzaal komt karten, race je altijd met gelijkwaardige karts. We hebben een bedrijvencompetitie in de vorm van de Team Challenge en die stroomt al mooi vol. Ook organiseren we de KBO Sprint Cup endaar is veel animo voor. Daarnaast krijgen we weer aanvragen voor groepen partijen. Ik zie het weer zonnig tegemoet.”

Nout Bult

Het racen met zijn zoons had de eigenaar van Kartbaan Oldenzaal even moeten missen. “Meteen in het eerste weekend ging het gelijk super. Ik ben super blij voor Nout, het is zijn eerste beker bij de Mini’s. Vorig jaar hebben we vanwege de periode van COVID-19 maar twee wedstrijden kunnen rijden en weinig kunnen trainen. Zo’n groot team en drie karters was moeilijk te combineren. Daarnaast was ‘samen uit, samen thuis’ onmogelijk. Mijn vrouw mocht niet mee naar de wedstrijden vanwege de COVID-regels en ik wist niet hoe ik dat allemaal moest bolwerken. Allerlei factoren speelden mee, de kartbaan was dicht en het was gewoon een vervelende tijd. We wilden vorig jaar al de IAME Series Benelux rijden, maar ook dat bleek voor ons niet te doen. Dit weekend ging Mart als een kogel, Nout vocht zich terug van P6 naar P2 en Job liet goede tijden noteren en eindigde in de top 5.”

Bult Kart Racing is de samenwerking aangegaan met Thierry Delré en Nout, Mart en Job rijden vanaf nu met een TD Racing Kart. Nout: “Het is een goede kart. De eerste keer hebben we getest in Genk en ik merkte meteen dat hij beter was dan mijn oude kart. Ik had niet verwacht dat ik met een nieuwe kart direct op het podium zou eindigen.” Oudere broer Job sluit zich bij hem aan. “De TD Kart bevalt zeer goed, de grip is goed en hij ligt me goed. We hebben mooie resultaten kunnen scoren. Thierry helpt ons heel goed. We gaan dit jaar het hele NK rijden en als we nog meer sponsoren kunnen vinden, dan willen we nog wat extra races rijden. Als drie kartbroers en de kartbaan van Oldenzaal kunnen we een interessant sponsorpakket aanbieden, dus geïnteresseerde bedrijven kunnen zich melden bij onze vader.”

Ook Peter Bult is zeer te spreken over de samenwerking met TD Racing. “We hebben een goede keuze gemaakt. Het team is heel prettig, niet zo veel stress, de communicatie is goed en Thierry weet haarfijn wat er moet gebeuren met de afstelling van de karts. Hij houdt alles in de gaten. Het Mini-frame is nieuw en dat loopt al heel lekker. We versterken elkaar en daar ben ik heel blij mee.”

Bult Kart Racing bedankt de volgende mensen en bedrijven voor hun inzet:
Monteurs en crew van Bult Kart Racing
Thierry Delré en het Delré Racing Team
Bas Harting
Bastian Nijhuis van De Monnik Dranken
Rober Nieuwkamp van FabriSport
Jasper Moekotte van Letterpret
Fieten Olie

Nout, Mart en Job Bult van Bult Kart Racing zoeken altijd nog enthousiaste sponsoren. Als u interesse heeft, kunt u een mail sturen naar peter@kartbaanoldenzaal.nl

Wil je ook eens karten op de Kartbaan in Oldenzaal? Bezoek de website dan voor meer informatie over de openingstijden en de mogelijkheden rond karting: van kinder karten tot incentives met bedrijven!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS