Karting • Karting Diversen

IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis + FOTO'S

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 maart 2024 02:02

De technische upgrades van de nieuwste Racing-producten, ontworpen en geproduceerd door IPK, gaan gepaard met een innovatieve livery en het nieuw gevormde merk IPK Engineering. Hoewel 2024 vol nieuws zit voor IPKarting, blijven de modellen die door de fabriek worden geproduceerd ongewijzigd en zijn ze nog steeds hetzelfde voor alle IPK-merken: RS Kart, OK1, Praga Kart, Formula K. Zowel de Dragon- als de Fighter-modellen zijn verkrijgbaar in drie versies voor de Junior- en Senior-klassen: XS1 (aanbevolen voor de Shifter-categorieën), XS3 (aanbevolen voor de Tag-categorieën) en DD2 (speciaal ontwikkeld voor de unieke categorie van de Rotax-serie). Voor de MINI klassen is ook het Monster EVO 3 chassis bevestigd.

IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis


De vernieuwde RS-karts van IPKarting zijn beschikbaar en klaar om de baan op te gaan. De meest in het oog springende verschillen met hun voorgangers betreffen de esthetiek, want de nieuwe graphics zijn aangebracht om de identiteit van het merk duidelijk over te brengen op circuits. Hetzelfde doel motiveerde de keuze van het bedrijf om de waarde van hun technische afdeling, die alle producten van IPK ontwerpt en het hele onderzoeks- en ontwikkelingsproces beheert, te benadrukken met een speciaal handelsmerk.

IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis


Het nieuwe IPK Engineering-logo onderscheidt nu alle onderdelen en accessoires die bij IPKarting ontstaan, als een bewijs van hun hoge kwaliteitsnormen, van de geavanceerde vaardigheden van de professionals die ze vervaardigen en van de state-of-the-art technologieën die worden gebruikt om ze vorm te geven.

De introductie van de nieuwe exclusieve kleur Carbotech bewijst de aandacht van IPKarting voor detail, die de technische eigenschappen weergeeft van de nieuwe aluminiumlegering die wordt gebruikt om de belangrijkste onderdelen van de RS-kart te produceren, zoals naven, pedalen en elementen van het remsysteem. Dit bijzondere materiaal wordt meestal gebruikt in de ruimtevaartindustrie, maar ook voor weg- en off-roadvoertuigen en in de motorsport. Het blinkt uit in gewicht, is de lichtste aluminiumlegering en tegelijkertijd de meest resistente, vanuit mechanisch oogpunt, als het gaat om het weerstaan van schokken, spanningen en torsies. Bovendien is dit materiaal het minst onderhevig aan thermische uitzetting en dus het meest geschikt voor onderdelen die in contact komen met warmtebronnen en die worden gebruikt in externe omgevingen.

IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis


Precisie is een belangrijk kenmerk van de producten die door IPKarting worden vervaardigd en de nieuwe beugel die is ontworpen om de hoogte van de versnellingskabel aan te passen, is daar het bewijs van. Deze innovatieve functie verbetert in feite het gebruik van de versnellingskabel en maakt hem meer lineair, vooral wanneer een bestuurder de achterste posities nodig heeft met de meervoudig instelbare IPK-pedalen.

De nieuwe verstevigde stoelsteunen van de RS-kart zijn nog een verfijning en onderscheiden zich door hun grotere dikte, waardoor ze steviger zijn en meer belasting kunnen overbrengen.

De nieuwe RS Kart-productlijn is ook verrijkt met vernieuwde optionele uitrusting. Om het doel van aanpassing aan alle rijstijlen, circuits en omstandigheden te bereiken, ontwikkelde IPK Engineering een extra stalen torsiestang met een ronde doorsnede en een dikte van 1,5 mm, een recht verstelbare stoelsteun en een 7° schuine plaat voor de stuurnaaf, waardoor bestuurders van alle maten de ideale rijpositie kunnen vinden. De veelzijdigheid van RS karts wordt verder vergroot door een innovatieve, meervoudig verstelbare stuurkolom. Deze nieuwe stuurkolombevestigingsplaten zijn verkrijgbaar voor stuurkolommen van alle maten (490, 420 en 342 mm) en bieden een breder scala aan verstelmogelijkheden met betrekking tot de Ackermann-hoek, waardoor technici de afstelling van de karts volledig kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van elke individuele bestuurder.

Mini
IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis

DD2
IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis

Directe aandrijving
IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis

Shifter
IPKarting presenteert het nieuwe RS-chassis

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS