Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team WRT-eigenaar Vincent Vosse trots op LMP2-successen: "Een periode is afgesloten laten wij ons nu richten op nieuwe uitdagingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2023 09:01

Team WRT van Vincent Vosse sloot in Bahrein een indrukwekkende periode af in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship. Vanaf het debuut behoorde het Belgische team direct bij de top in de LMP2- klasse. Wat zich ook uitbetaalde in mooie overwinningen. Tijdens de laatste race in Bahrein pakte het team een 1-2 en haalde daarmee ook de titel bij zowel de teams als de coureurs binnen.

Team WRT Vincent Vosse

Met een mooie erelijst in de klasse, keert Vosse volgend jaar als fabrieksteam van BMW terug in de LMH-klasse. Team WRT won in de periode dat het actief was met de Oreca maar liefst 10 van de 19 races, waaronder de 24 uur van Le Mans in 2021 met Robin Frijns, waarin de equipe ook de titel in het FIA WEC pakte. In 2022 eindigde WRT als tweede in het kampioenschap, maar dit jaar was het team dus weer terug op de hoogste trede. Een periode waarop de Belgische equipe dus met trots kan terugkijken, nu zij volgend jaar met de BMW M8 Hybrid V8 in actie gaat komen en dat doet Vosse dan ook zeker.

"Het is de gelukkigste afsluiting van onze drie seizoenen in de LMP2-racerij”, reageert de Belg na de acht uur van Bahrein. “We zijn voor de tweede keer FIA WEC-kampioen en hier in Bahrein is het onze vierde overwinning in vier starts. Er zijn slechtere 'balansen'. Ik ben teleurgesteld over wat er met auto #31 gebeurde, maar dat hoort bij racen. Het belangrijkste is het teamresultaat en de één-twee. Ik ben erg blij voor het hele team, dat heeft bewezen echt een gevestigde waarde te zijn, en ik wil ook Oreca bedanken voor de geweldige auto die het ons heeft geleverd. Een hoofdstuk is afgesloten en laten we ons nu richten op de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS