Autosport BE • Autosport BE Diversen

Stralende toekomst voor de Spa Francorchamps Revival: "We hebben alles uit de kast gehaald"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 september 2023 21:56

Nooit twee zonder drie! Afgelopen weekeinde beleefde de Spa Francorchamps Revival, in zijn eerste uitgave, opnieuw een zomerse dag waarop de wagens vanaf de Place royale in Spa vertrokken. Op het programma stond een parcours voor de klassieke auto’s uit de Classic Tour, de wagens die het voorrecht hadden om het evenement af te sluiten. En er was een belofte: de Spa-Francorchamps Revival komt volgend jaar terug, voor een nog spectaculairdere tweede editie...

Spa Francorchamps Revival

Terwijl de GT Tour, waarin de moderne supercars en hypercars hun ding deden, vrijdagavond al op zijn einde liep, waren het de auto's van weleer, samengebracht in de Classic Tour, die de taak op zich namen om de eerste editie van de Spa Francorchamps Revival af te sluiten. Op een technischer parcours dan de dag voorheen bezorgden de diverse Bentley Oxfort OTS, Jaguar XK140, Austin Healey 3000, Porsche 911 S 2 liter, BMW 3.0 CSL, Triumph TR3A, Shelby, Ford Mustang en vele andere prachtige bolides de liefhebbers een heerlijk moment. 's Ochtends trokken de wagens door het prachtige landschap rond Spa alvorens aan het Hotel Van der Valk Verviers voor de lunch halt te houden, waarna een laatste terugkeer naar het hart van Spa volgde.

Spa Francorchamps Revival

Een zekere Freddy Loix had geen schijn van kans om onopgemerkt te blijven achter het stuur van een schitterende Aston Martin DB2 uit 1955, een auto die eerder al aan de Rallye du Maroc had deelgenomen, naast heel wat andere gravelwedstrijden! “Het is altijd een interessante ervaring, want bij Aston Martin Brussels verkopen we niet alleen auto's, maar ook passie”, aldus de voormalige rijder uit het World Rally Championship. “Felicitaties aan de organisatoren voor het durven creëren van dit evenement. Ze kunnen alvast rekenen op onze terugkeer volgend jaar!”

Spa Francorchamps Revival

Ook niet te missen waren de DeVinci, in Frankrijk gebouwde elektrische auto's met een retro look van de jaren ‘30, die de nieuwsgierigheid van toeschouwers en voorbijgangers langs de route en in het centrum van Spa opwekten... “Het doel is om een wagen te ontwerpen die de esthetische smaak van de auto's van weleer combineert met de technologie van vandaag", legt Jonathan Rouanet, Sales Director van DeVinci, uit. “Het is bovenal een plezierauto, verstoken van enige rijhulp, die je in staat stelt om te tanken met emoties...”

Spa Francorchamps Revival

Toen Jean-Pol Piron en Alain Degen, de oprichters van de Spa Francorchamps Revival, op weg gingen naar de barbecue van de grote finale in het hart van het Parc de Sept Heures, konden ze alleen maar tevreden terugkijken... “We hebben het aangedurfd, we hebben alles uit de kast gehaald. We durfden, we hebben er alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen en uiteindelijk is het gelukt”, aldus het duo. “De feedback van de deelnemers is erg positief en iedereen moedigt ons aan om door te gaan. En dat gaan we ook doen. De data voor de tweede editie liggen bijna vast en de debriefing zal constructief zijn. Laten we eerlijk zijn, de Spa Francorchamps Revival staat op de rails...”

Spa Francorchamps Revival

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS