Formule 1

Stoffel Vandoorne volgt Nyck de Vries op als kampioen: "Het is gewoon het beste gevoel ooit"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 augustus 2022 04:02 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Stoffel Vandoorne pakte afgelopen weekeinde de Formule E-titel voor het vertrekkende Mercedes-team tijdens de laatste race van het seizoen in Zuid-Korea. Mitch Evans van Jaguar moest winnen en hopen dat Vandoorne niet hoger dan de achtste plaats zou eindigen, maar de Belg verzekerde zich van de titel in Seoul door als tweede te eindigen achter Venturi's Edoardo Mortara.

Stoffel Vandoorne


"Dit is geweldig", zei Vandoorne na het behalen van zijn eerste kampioenschap. "Wat een seizoen is het geweest. Het is gewoon het beste gevoel ooit. Wat we hebben bereikt, is iets bijzonders."

Teamgenoot van Vandoorne, de Nederlander Nyck de Vries viel helaas uit na een clash met Porsche-coureur Pascal Wehrlein.

De Nieuw-Zeelander Evans had het gat gedicht tot 21 punten, nadat hij zaterdag startend vanaf de derde plaats had gewonnen, maar kwalificeerde zich slechts als 13e voor de race van zondag, zodat hij de titel verloor met een achterstand van 33 punten. Mortara eindigde als derde in het rijderskampioenschap, nog eens 11 punten lager.

Met de tweede E-Prix in Seoul, de 100e race in de geschiedenis van de raceserie, eindigde ook een tijdperk voor de door de FIA gesanctioneerde serie, aangezien er in seizoen negen in 2023 een nieuwe generatie snellere, lichtere en energiezuinigere auto's zal worden geļntroduceerd.

Mercedes, dat een tweede opeenvolgende constructeurstitel behaalde, kondigde een jaar geleden aan dat ze de Formula E zullen verlaten, om zich te concentreren op de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS