Formule 1

Stoelendans Mercedes! Hoe staat het met het verlanglijstje van Toto Wolff? "Plannen voor de lange termijn..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 juli 2020 10:20

Toto Wolff heeft bevestigd dat George Russell deel uitmaakt van het Mercedes-plan voor de lange termijn. Russell maakte indruk tijdens zijn rookie F1-seizoen door zijn meer ervaren teamgenoot, Robert Kubica, bij elke Grand Prix in 2019 te overtreffen. Een sterke start in 2020, die twee Q2-optredens omvatte waarbij de Brit zich telkens als twaalfde kwalificeerde, leidde tot het gerucht dat de Mercedes-junior Valtteri Bottas zou kunnen vervangen in het Mercedes fabrieksteam voor 2021.

George_Russell_F1_Rokit_Williams_Racing
George Russell: sommigen vroegen zich hardop af wat de coureur nog meer kan doen om een Mercedes-aanstelling te verdienen...

Russell belangrijke aanwinst
Zoals Russell tijdens het Hongaarse Grand Prix-weekend al bevestigde, blijft hij echter nog een jaar bij Williams, waardoor sommigen zich afvroegen wat de coureur nog meer kon doen om een Mercedes-aanstelling te verdienen. Toto Wolff werd geconfronteerd met vragen over de toekomst van Russell: "George maakt zeker deel uit van de plannen op lange termijn, maar niet voor 2021." Hij voegde eraan toe: "George heeft een driejarig contract met Williams, dat nog een jaar heeft, Claire (Williams - plaatsvervangend teamchef, red) heeft heel duidelijk gemaakt dat ze George als een belangrijke aanwinst voor het team ziet, en vanuit dat oogpunt moeten we de contractuele situatie respecteren.

Williams respecteren
"We wisten, George en wij, waar we onszelf twee jaar geleden aan verbonden. Williams gaf George de kans om in de Formule 1 te komen, en daarom wordt de huidige stellingname die Williams heeft ingenomen door ons gerespecteerd. Aan de andere kant betekent dit niet dat als George vrij zou zijn, hij een gegarandeerd stoeltje binnen het Mercedes F1-team zou krijgen."

Lange termijnvisie
Noch Lewis Hamilton, noch Valtteri Bottas, zijn tot nu toe bevestigd als Mercedes-coureurs voor 2021, hoewel laatstgenoemde onlangs onthulde dat gesprekken over een nieuwe deal 'de goede kant op gingen'. Als Mercedes, zoals algemeen wordt verwacht, een ongewijzigde line-up voor volgend seizoen zal behouden, zou de Hamilton-Bottas-combinatie de langst bestaande samenwerking bij het team zijn sinds Mercedes in 2010 terugkeerde naar de F1. "We zijn erg blij met de line-up die we hebben, met Valtteri en Lewis', zei Wolff hierover. "Ze presteren goed, ze kunnen heel goed met elkaar overweg, wat belangrijk is voor de dynamiek binnen het team en ze communiceren allebei uitstekend met de ingenieurs, die hun feedback ècht waarderen. Valtteri en Lewis zijn vandaag de dag onze drijfveren, en loyaliteit is iets dat erg belangrijk voor ons is. We kijken altijd naar het beeld op de lange termijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS