Autosport BE • Autosport BE Diversen

Spa-Francorchamps is het decor voor de finale van de eerste Trophée Mitjet 2L Nord Europe

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 oktober 2023 07:57

Bestaat er een betere plek dan het mythische Circuit van Spa-Francorchamps om het allereerste seizoen van de Trophée Mitjet Nord Europe af te sluiten? Op 13, 14 en 15 oktober is het Ardense circuit in het kader van het Racing Festival het decor voor de vijfde en laatste manche van dit nieuwe kampioenschap. Voor er aan de voorbereiding van 2024 kan worden begonnen worden er een kleine twintig Mitjet 2L aan de start verwacht, met aan het stuur ook heel wat Belgische rijders.

Trophée Mitjet 2L Nord Europe

Zolder, Zandvoort, Le Castellet, Hockenheim en nu ook Spa-Francorchamps… Er zijn maar heel weinig kampioenschappen die zo een aantrekkelijke kalender kunnen voorleggen! Naast dit programma beschikt de Trophée Mitjet 2L Nord Europe ook over een uitzonderlijke prijs/plezier/prestatie-verhouding. De grootste troef is ontegensprekelijk de racebolide zelf. Met zijn buizenchassis en zijn tweeliter Renault-motor ontwikkelt de Mitjet 2L zowat 230 pk, voor een pluimgewicht van 910 kg, rijder inbegrepen. Dat zorgt gegarandeerd voor indrukwekkende rijsensaties!

Of men nu debuteert in de autosport, een jong talent met ambitie, dan wel een gentleman driver is, de Mitjet 2L is er voor iedereen. Zijn sprintformat, met niet minder dan vier races van 20 minuten per weekend, zorgt bij ieder die van puur racen houdt gegarandeerd voor een grote adrenalinestoot.

Trophée Mitjet 2L Nord Europe

Kunnen de Belgen schitteren in hun thuisrace?
De laatste wedstrijd van het seizoen staat uiteraard ook synoniem met de bekroning van de nieuwe kampioen. Die titelstrijd is evenwel al beslist: met zes overwinningen en zes andere podiumplaatsen op zestien races is Jérémy Tournissoux nu al zeker van de algemene titel. De Fransman, die uitkomt voor GTDRIVE, is vast van plan om zijn seizoen in schoonheid af te sluiten. Hij zal het echter moeten opnemen tegen heel wat Belgische rijders, die op hun thuiscircuit gemotiveerder dan ooit aan de start zullen staan.

Xavier Bourlard (GTDRIVE), tweede in de algemene tussenstand, mikt in de eerste plaats op de titel bij de Gentlemen. Als leider in de categorie voorbehouden aan amateur-rijders van meer dan 40 jaar kan de Brusselaar zich echter niet de minste fout veroorloven. Naaste rivaal André Patze ligt immers op vinkenslag om hem de titel te ontfutselen. Noteren we nog dat de Belg de #84 van GAS Racing deelt met zijn zoon Guillaume. En dat is niet het enige team met een familiale link binnen de Belgische delegatie. De wedstrijd in de Ardennen is immers ook het slot van het allereerste autosportseizoen van Axelle, de enige vrouw in het veld, en Arnaud Blaise. Als kleinkinderen van André en kinderen van Jean-Pierre, alom gekend wegens zijn prestaties in het truckracen, wil het duo uit Malmédy op enkele kilometers van hun woonst de progressie die ze in de loop van het seizoen lieten optekenen verder zetten.

Trophée Mitjet 2L Nord Europe

Naast de vijf Belgen die dit weekend aan de start staan zijn er ook nog drie andere nationaliteiten vertegenwoordigd. Zo tellen we elf Fransen, een Luxemburger en een Deen. Na de vrije trainingen volgen vanaf 11u35 op zaterdag de kwalificaties. Nadien volgen de vier races van 20 minuten: de eerste op zaterdag om 16u55, de drie andere op zondag, om 9u40, 13u15 en 17u00. De startgrids voor Race 1 en 2 worden bepaald door de uitslag van de kwalificaties, maar het is de omgekeerde top 10 van deze twee races die de startvolgorde voor Race 3 en 4 vastlegt. Spektakel gegarandeerd dus!

Iedereen die een Mitjet van dichtbij wil leren kennen is meer dan welkom in de Village Mitjet. Ingang tot het Racing Festival is gratis, paddock incluis. Aarzel dus niet om dit weekend even in Francorchamps langs te lopen!

Trophée Mitjet 2L Nord Europe

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS