Formule 1

Silly season F1: Alex Albon niet in de plannen van AlphaTauri: "Red Bull-stoeltje of een jaar op de bank"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2020 08:46 • Print artikel

Silly season F1: Alex Albon heeft geen andere optie voor 2021 dan het stoeltje naast Max Verstappen bij Red Bull. Dat zei Christian Horner vrijdag tijdens de persconferentie voor de teambazen. Het team neemt pas na de laatste Grand Prix in Abu Dhabi een beslissing, maar op AlphaTauri hoeft Albon zeker niet te rekenen. Pierre Gasly is al bevestigd bij het zusterteam en Honda-protegé Yuki Tsunoda lijkt op korte termijn bevestigd te worden om Daniil Kvayt te vervangen. Met de uitspraken van de Red Bull-teambaas lijken de kansen klein voor Albon, mocht hij aan de kant gezet worden.

Alex Albon


"Ik denk niet dat hij onderdeel uitmaakt van de plannen van Franz Tost", aldus Horner over de opties van Albon tegenover het Engelse Autosport. "Dus het is een Red Bull-stoeltje of een jaar op de bank. Alex moet zich focussen op de kans die hij krijgt. Hij heeft twee goede races achter de rug en deed afgelopen weekend goed werk. Dat bekroonde hij met zijn tweede podium in de Formule 1."

"De eerste training was ook weer goed en hij heeft nog twee weekenden om zich te laten zien. Hij moet aan ons aantonen dat hij de juiste persoon naar Max is voor volgend jaar. En we geven hem daarin alle mogelijke ondersteuning om dat doel te bereiken."

Horner wilde nog niet aangeven hoe groot de kansen van Albon momenteel zijn. "We gaan alles evalueren als we het einde van het seizoen bereikt hebben. Het doel is een samenwerking voor de lange termijn. Dat geldt voor al coureurs die zich bij ons aansluiten. Daar ligt onze focus op. Hij moet laten zien dat hij progressie maakt en kan bouwen op zijn podium van vorige week."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS