Formule 1

Sergio Perez nog altijd onder de indruk van wereldtitel Max Verstappen: "Helemaal één met de auto"

Uitgegeven door Bart • 26 januari 2022 06:25

Sergio Perez had tijdens de afsluitende race in Abu Dhabi een belangrijke rol voor het team van Red Bull. De Mexicaan hield Lewis Hamilton op versleten banden lang op, waardoor Max Verstappen de aansluiting weer kon vinden. 'Checo is a legend', riep de Nederlander destijds over de boordradio. Als Perez dat niet gedaan had, had Hamilton wel een veilige pitstop kunnen doen en had Verstappen de wereldtitel wellicht niet gegrepen.

Max Verstappen Sergio Perez


Terugkijken op zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing is Perez nog altijd vol lof over zijn teamgenoot. De Mexicaan had lang nodig om van waarde te zijn en de RB16B echt te leren kennen. "Max was erg sterk en helemaal één met de auto", zo geeft Perez aan in een interview met The Independent.

"Max is erg goed in de kwalificatie, maar ook erg goed in de races. Hij is gewoon een erg complete coureur. Zijn seizoen was legendarisch, echt indrukwekkend. Daar moet je hem de credits voor geven. Max was één met de auto. Ik moet dit jaar mijn niveau omhoog krikken en hopelijk maken we dan met het hele team stappen vooruit."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS