Formule 1

Sergio Perez net geen vice-kampioen: "Het is wat het is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2022 16:35 • Print artikel

Sergio Perez eindigde de Grote Prijs van Abu Dhabi op de derde positie. Perez was samen met Charles Leclerc in een hevig gevecht om P2 in het kampioenschap én in de wedstrijd. De coureur die het meest voorin zou eindigen zou de vice-kampioen worden. Na een spannende slotfase op het circuit van Yas Marina is Perez er net niet in geslaagd om achter zijn teamgenoot Max Verstappen te eindigen in het kampioenschap. Hij moest zowel in het kampioenschap als in de race zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc.

Sergio Perez

Teamgenoot Max Verstappen had al sinds Japan het kampioenschap bij de coureurs in handen en het constructeurskampioenschap had Red Bull ook al een aanzienlijke tijd in hun zak. Helaas voor Perez kwam hij nét te kort om zichzelf te kronen tot vice-kampioen. "Het is wat het is", begon de Mexicaan. "Uiteindelijk ben ik hier blij mee. Ik heb alles gegeven, het team heeft alles gegeven en ik weet zeker dat we volgend sterker zullen terugkeren."

"We hebben fantastische momenten en gevechten gehad. Ik heb wel wat geworsteld met het bandenmanagement, dus ik hoop dat ik dat volgend jaar beter kan doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS