Karting • Chrono

Sen Roodenburg begint seizoen met knappe en langverwachte podiumplaats: "Dit is wel erg lekker!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2020 21:14

BERGHEM – De blijdschap was groot bij Sen Roodenburg toen hij zondag derde was geworden tijdens de tweede ronde van de Chrono Winter Cup in Berghem. De vijftienjarige karter uit Krommenie had eindelijk weer eens een podiumplaats te pakken. En dat nog wel in de sterk bezette Rotax Max Senioren-klasse.

Sen Roodenburg

“Dit is prima, ik ben echt heel blij”, zei een uitgelaten Sen na afloop. “Hier heb ik lang op gewacht. De vorige keer dat ik op het podium stond, was in de Minimax-klasse. We hadden vandaag een heel goede motor van Hans van Zuijlen. Hij deed het echt goed. En we hebben hier twee weken geleden nog getraind. Toen ging het ook al goed.”

Dat hij niets van die snelheid was verloren, bewees de snelle rijder van Montfoort Motorsports vrijdag tijdens de trainingen. Want meteen was Sen snel. We hadden echt het idee dat we mee konden rijden met de jongens vooraan.”

Welnu, die aanname bleek terecht. “Het geeft echt een lekker gevoel dat ze niet echt van me weg konden rijden. Zeker omdat dit pas mijn eerste race bij de Senioren was. Oké, tijdens de laatste ronde van het BNL-kampioenschap heb ik vorig jaar in Genk al een wedstrijd bij de Senioren gereden, maar dat was nog een training.”

Toen was hij ook al direct snel. In Berghem vond hij zondag de definitieve bevestiging dat hij op de goede weg is. Al kan hij nog het nodige verbeteren, was Sen kritisch op zichzelf. “Ik denk dat ik nog wat slimmer kan rijder in sommige situaties. Maar vandaag viel alles op z’n plek. Je hebt ook een beetje geluk nodig om op het podium te kunnen komen en dat geluk had ik. Zo heb ik geen klikbumper opgelopen (een ingeklikte bumper betekent dat je een rijder voor je hebt geraakt en daar staat een tijdstraf van vijf seconden op, red.).”

Pech had hij trouwens ook, tijdens de kwalificatie. Daarin kwam hij niet verder dan de dertiende plaats terwijl hij wel de snelheid om veel verder naar voren te eindigen. “Ik wist dat ik sneller moest kunnen. Dat had ik in de vrije trainingen wel laten zien.”

Sen Roodenburg

In de prefinale ging hij er dan ook eens goed voor zitten en bewees Sen dat hij de snelheid uit de trainingen nog wel degelijk had. Hij knalde in die race van de dertiende naar de zesde plek en daarmee had hij zich een beste uitgangspositie verschaft voor de finale.

In die finale won hij twee plaatsen en in eerste instantie kwam hij ook als vierde over de finish. Maar na afloop bleek dat de nummer drie een tijdstraf had gekregen waardoor Sen een plek opschoof en hij zich had verzekerd van zijn eerste podiumplek in een paar jaar tijd. “Ik was echt blij. Ik was met die vierde plek al zo dicht bij het podium en nu had ik die podiumplaats alsnog.”

Komend seizoen rijdt Sen met name een aantal losse wedstrijden in verschillende kampioenschappen zoals het NK, het BNL-kampioenschap en de Rotax Max Euro Trophy. “School heeft dit jaar mijn prioriteit. Er komen een aantal proefwerkweken aan en daar heb ik mijn tijd voor nodig. Maar zo mijn seizoen beginnen, dat is wel erg lekker!”

Sen Roodenburg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Era Richmen, Attentio Zeefdruk, Geijsel Kroon, Bouwbedrijf Jan Piet Leguijt, RoFinA en Montfoort Motorsports.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS