Karting • Chrono

Sen Roodenburg winterkampioen bij de sterke MiniMax-klasse: “Dit is genieten!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 februari 2017 09:46

EINDHOVEN - Tijdens de eerste ronde om de Wintercup in het Duitse Kerpen maakte karter Sen Roodenburg uit Krommenie met zijn winst al duidelijk dat het met zijn snelheid wel goed zit. Na zijn vierde plaats tijdens de tweede ronde in Eindhoven van afgelopen weekeinde zal daar al helemaal geen twijfel meer over bestaan: zijn gecombineerde resultaten waren goed genoeg om de titel winterkampioen in de Minimax-klasse te mogen voeren!

Sen Roodenburg Winterkampioen MiniMax

Het seizoen beginnen met een titel, mooier kan het eigenlijk niet. De twaalfjarige Sen Roodenburg genoot dan ook volop na afloop van de races op circuit De Landsard, even boven Eindhoven. Zeker ook omdat aan het begin van de zondag het er niet naar uitgezien had dat de talentvolle rijder van Montfoort Motorsports met de titel aan de haal zou gaan.

De training en de kwalificatie (tiende tijd) waren namelijk niet naar behoren gegaan omdat de wedstrijdmotor minder snel was dan gedacht. “"Toen zei ik dat er een andere motor op moest"”, aldus Sen. "“We waren het hele weekend al snel geweest met de trainingsmotor, dus toen hebben we die er maar weer op gemonteerd.”"

Dat bleek de juiste keuze. Sen snelde in de eerste ronde van de prefinale van de tiende naar de vijfde plaats. Daarna reden Coen Doorn en Robert de Haan van hem weg. Maar toen Robert een stuurfoutje maakte, profiteerde Sen. Later achterhaalde hij ook Coen nog. Zo eindigde de sympathieke Noord-Hollander in de prefinale, waarvan het resultaat gold als de kwalificatiepositie voor de finale, op een knappe derde plaats. "“Ik was er tevreden mee"”, zei hij. "“Mijn rondetijden waren heel goed.”"

En toen was daar dus nog de finale. Vanwege zijn derde plaats in de prefinale mocht hij aan de binnenkant van de baan starten. Normaal gesproken is dat een voordeel, maar deze keer pakte het niet zo goed uit als hij had gehoopt. Sen kwam klem te zitten tussen andere rijders en verloor zo jammer genoeg behoorlijk wat plaatsen.

Sen Roodenburg winterkampioen

Het weerhield hem er echter niet van alsnog te knokken voor elke plek. En hoe! Sen: "“Daarna ben ik naar voren gereden en heb ik nog veel rijders ingehaald. Ik was uiteindelijk de snelste van iedereen."” Zijn opmars stokte bij de vierde plek. Net geen podium, helaas maar Sen was er niet rouwig om, want zijn resultaat bleek genoeg voor het winterkampioenschap in de Minimax-klasse!

“"Het is de eerste keer dat ik kampioen ben geworden. Daar ben ik wel blij mee natuurlijk. Dit is genieten!" Dus nu wil hij in het aanstaande Nederlands kampioenschap, dat op 19 maart begint op de baan van Kerpen in Duitsland, ook kampioen worden? “"Dat wil ik wel natuurlijk, maar met een plaats in de top drie zou ik al erg blij zijn. De ene race kan het goed gaan en in de andere race niet. De Minimax-klasse heeft een sterk deelnemersveld dus het zal niet gemakkelijk worden.”"

Sen Roodenburg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Geijsel Kroon, Boxersenzo.nl, Montfoort Motorsports. Verder wil Sen zijn collega-rijders bedanken voor de sportieve wedstrijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS