Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Sebastien Bourdais neemt derde plek in bij openingsrace FIA WEC: "Zo'n sterk rijdersteam"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 februari 2024 09:01

Chip Ganassi Racing heeft de coureur bekend gemaakt voor de openingsrace van het FIA World Endurance Championship in Qatar. Sebastien Bourdais gaat plaatsnemen naast Alex Lynn en Earl Bamber in de cockpit van de Cadillac V-Series.R. De Fransman is in de IMSA vaste teamgenoot van Renger van der Zande.



"Wanneer een team het geluk heeft om uit zo'n sterke rijderssteam te kunnen putten, is het gewoon logisch om het talent te benutten wanneer je de kans krijgt", zegt CGR's global operations director Mike O'Gara. "Chip Ganassi Racing bewees dat in Daytona toen we Alex Palou in de 01 Cadillac V-Series.R zetten. Door Sebastien Bourdais voor de evenementen in Qatar in de No. 2 te zetten, krijgt hij de kans om zich opnieuw vertrouwd te maken met de regels en voorschriften van het WEC. Het geeft ons ook de kans om de band tussen het Amerikaanse IMSA-team en het Duitse WEC-team te versterken. We weten dat het beide programma's zal versterken en ons beter zal voorbereiden op onze aanval in 2024 op de 24 uur van Le Mans."

Het team heeft de derde coureur voor de 24 uur van Le Mans en de 6 uur van Bahrein nog niet bekend gemaakt. Van der Zande is ook geselecteerd als coureur om tijdens een van de races plaats te nemen, zo laat het team in het statement weten. Op dit moment probeert Chip Ganassi Racing een tweede startplek tijdens de 24 uur van Le Mans te bemachtigen. In die auto moeten Bourdais en Van der Zande samen met Scott Dixon plaatsnemen. Indien deze natuurlijk toegekend wordt door de ACO.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS