Formule 1

Sebastian Vettel zat bij Ferrari op een dood spoor

Uitgegeven door Bart • 18 februari 2021 20:34 • Print artikel

Sebastian Vettel hoopt bij Aston Martin F1, de opvolger van Racing Point, zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij Ferrari zat de ervaren Duitser namelijk op een dood spoor. Hij moest Charles Leclerc ruim voor laten gaan en het ging van kwaad tot erger met zijn prestaties. Zijn nieuwe teambaas Otmar Szafnauer denkt dat de viervoudig wereldkampioen het echt nog niet verleerd is.

Sebastian Vettel


"Als alles perfect loopt, kan Seb zelfs een race winnen dit jaar", stelt Szafnauer stellig in een interview met F1 Insider. De teambaas denkt dat Vettel zich bij Aston Martin beter op zijn plaats zal voelen. "Wij doen er alles aan om de auto bij de coureur te laten passen. De coureur kan namelijk het verschil maken. Al onze vorige coureurs wilden een stabiele achterkant. Dat zit in het DNA van onze auto's en daar profiteert Seb van.

Ook eigenaar Lawrence Stroll verwacht dat Vettel bij zijn team het vertrouwen weer terug gaat vinden. "Bij Ferrari had Sebastian een auto die moeilijk te rijden was en die niet bij zijn rijstijl paste. Dat was in zijn laatste jaar bij Red Bull in 2014 ook al zo. Hij is een viervoudig wereldkampioen en is echt nog niet vergeten hoe hij een raceauto moet besturen."Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS