Formule 1

Russell met gemengde gevoelens terug naar huis: "Als je me dit had verteld, was ik teleurgesteld"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2022 09:04 • Print artikel

Het had er tijdens de eerste twee vrije training alle schijn van dat Mercedes zich zou kunnen meten met de auto’s van Red Bull en Ferrari. Helaas was deze schijn van korte duur. Tijdens de derde vrije training kwamen de Mercedessen al niet ver. Lewis Hamilton kwalificeerde zich ondanks de belabberde derde vrije training op de zesde positie, George Russell haalde Q3 niet eens en kwam niet verder dan de twaalfde positie. In de race knokte hij zich omhoog, na een spannend gevecht haalde hij zijn teamgenoot Hamilton in voor de vijfde positie in de race.

George Russell

Voor Russell was het een weekend met ups-and-downs. Van de snelste in VT2 naar twaalfde in de kwalificatie om vervolgens de race op een knappe vijfde positie af te sluiten. Russell weet zelf ook niet helemaal wat hij moet vinden van het weekend: “Ik heb wat gemengde gevoelens om eerlijk te zijn, want op basis van waar we tijdens de kwalificatie stonden, was de race een goed resultaat, maar als je me had verteld dat we na vrijdag P5 en P6 zouden eindigen en dat ver achter P1, zou ik behoorlijk teleurgesteld zijn geweest.”

“We hebben daar een snelle raceauto, we hebben alleen niet de sleutel om deze prestatie te ontgrendelen. En we begrijpen niet echt waarom dat zo is, dus er is werk aan de winkel. Tegen het einde van de race vandaag, als je vecht met je teamgenoot, moet je respect tonen, een beetje meer ruimte dan normaal. De inhaalactie was een beetje lastig, ik ging een beetje wijd, maar het is zo vies offline op dit circuit. Het was duidelijk dat ik van de baan ging en het helemaal opnieuw moest doen. Ik heb ervan genoten en ik denk dat er goed respect is tussen ons. Maar Lewis had pech vandaag, als je op 20 ronden oude harde banden rijdt, kun je niet veel doen. Het was een brute race daarbuiten - zo heet, zwetend, mijn ogen prikten, ik had zweet in mijn ogen, dus ik moet een manier vinden om dat te omzeilen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS