Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde gaan de 20e BMW Art Car besturen tijdens de 24H Le Mans

Uitgegeven door Peter Vader • 22 mei 2024 09:01

Tijdens de onthulling van de 20e BMW Art Car in het Centre Pompidou in Parijs maakte BMW M Team WRT de rijderscombinatie bekend die met de Art Car gaat deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans 2024. De fraaie #20 BMW M Hybrid V8 zal tijdens het hoogtepunt op de endurance kalender worden bestuurd door Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde. Vincent Vosse, teambaas van BMW M Team WRT, verklaarde: “Het is een eer voor BMW M Team WRT om deel uit te maken van een project met zoveel prestige. Zoiets hebben we nog nooit eerder gedaan en het zal iets heel bijzonders zijn om dit prachtige kunstwerk op Le Mans in te zetten. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de 20e BMW Art Car de race finisht op de plek waar hij thuishoort.”

BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 1

Coureur Sheldon van der Linde zal een eenmalige helm dragen als aanvulling op de nieuwe look van de Hypercar. “Allereerst is het een enorme eer om geselecteerd te worden als een van de coureurs voor de 20e editie van de art car tijdens mijn allereerste 24 uur van Le Mans in onze Hypercar. Ik hou van de gewaagde graffiti-look waar Julie Mehretu voor heeft gekozen met onze kunstauto. Ik ben een grote fan van abstracte kunst en heb geprobeerd haar stijl te verwerken in een eenmalig helmontwerp dat ik voor Le Mans zal hebben. Als de auto zo snel en stoer is als hij eruitziet, gaan we een heel goed weekend tegemoet.”

Sinds 1975 werkt BMW samen met kunstenaars om hun iconische voertuigen te transformeren in prachtige doeken op wielen. Kunstenares Julie Mehretu legde haar aanpak uit: “Het hele BMW Art Car-project gaat over uitvindingen, over verbeelding, over het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is. Ik beschouw deze auto niet als iets dat je zou tentoonstellen. Ik beschouw het als iets dat op Le Mans zal racen. Het is een performatief schilderij. My BMW Art Car is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met autosport- en technische teams. Het is pas klaar als de race voorbij is.”

BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 2


BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 3


BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 4


BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 5


BMW Art Car Centre Pompidou Parijs #20 BMW M Hybrid V8 Foto 6

Bron foto's: BMW M Motorsport, WRT W Racing Team en 24 Heures du MansBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS