Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robert Kubica in 2024 in actie voor AF Corse; derde LMH-Ferrari 499P op komst?

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2023 19:02

Robert Kubica is overgestapt naar AF Corse. De verwachting is dat de voormalig F1-coureur in de derde Ferrari 499P gaat rijden, waarmee het automerk in de LMH-klasse rijdt. De LMP2-kampioen met Team WRT heeft echter nog geen officieel programma bekend gemaakt.

Robert Kubica AF Corse

Foto: AF Corse

Tijdens de seizoensafsluiter van het FIA World Endurance Championship in Bahrein liet Ferrari sportscar directeur Antonello Coletta, al weten dat Ferrari bereid is om een derde auto onder een klantnaam in te gaan zetten in 2024. Nu is er dus een officiële verklaring van AF Corse dat Kubica zich bij het team aansluit en dat verdere plannen in de komende week onthuld gaan worden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dat op 27 november plaatsvinden, wanneer het kampioenschap de inschrijvingslijst onthuld voor het aankomende seizoen.

“Ik ben blij dat mijn pad en het pad van AF Corse volgend jaar hetzelfde gaat zijn”, reageert Kubica. “AF is één van de meest succesvolle teams ooit in de autosport. Ik ben er zeker van dat we samen fanatisch werk gaan leveren. Wat is er nog meer? Ik ben terug bij een Italiaans team, wat niet iets kleins is.”

Het is geen geheim dat de Pool naar de LMH-klasse wilde, na zijn successen in de LMP2. Kubica liet al een tijdje doorschemeren dat er bij Team WRT, waar hij afgelopen jaar vertoefde, geen ruimte was in het fabrieksteam van BMW. Daarnaast bevestigde hij ook de gesprekken met Hertz Team Jota voor een plekje in de Porsche 963.

De AF Corse-directeur Coletta is tevreden met de komst van Kubica: “Het is een grote eer om een coureur van het kaliber van Robert in onze familie te verwelkomen.” Waarna hij het talent en de grote professionaliteit van de coureur roemt en verklaart dat deze ook van grote waarde gaat zijn voor het team.

FIA WEC Spa 2023Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS