Karting • Chrono

Renzo Alibaks dendert naar knappe P3 in koningsklasse Nederlands karten! "Podium in deze klasse is sowieso goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2023 02:51

KERPEN – In een absoluut topveld denderde karttopper Renzo Alibaks zondag naar de derde plaats tijdens de sensationele derde ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2. De twintigjarige coureur uit Rhoon deed op het circuit van Kerpen dan ook tevreden zijn verhaal.

Renzo Alibaks

“Ik ben zeker tevreden. We waren het hele weekend snel”, zei Renzo met een glimlach op de Duitse piste. “Vanochtend hadden we wel nog wat problemen om de kart helemaal voor elkaar te krijgen, maar in de prefinale had ik een goede start.”

Helaas had hij daarna wat pech in de race tijdens een schermutseling met een andere rijder en liep hij een ingeklikte bumper op. Daar staan vijf strafseconden op. Renzo: “Daardoor viel ik terug naar P10. Ik moest dus zorgen dat ik een goede focus had voor race twee.”

Dat lukte hem uitstekend. Renzo toonde zijn talent en doorzettingsvermogen en ging gelijk vol in de aanval. Bovendien had zijn vader, die voor hem sleutelt, de kartafstelling goed voor elkaar. “Ik had in de finale een superstart, mag ik wel zeggen. In de eerste bocht won ik vijf plekken.” Dat gaf Renzo vleugels en vervolgde op overtuigende wijze zijn opmars. Een ronde later klom hij op P4.

“Midden in de race gebeurde er een incident waardoor ik naar P3 ging. Daarna was het een kwestie van mezelf handhaven op die plek. Als ik terugkijk, heb ik het zeker wel verdiend om hier te staan, denk ik.”

Hoewel knap, kwam dat resultaat niet echt onverwacht voor Renzo. “Nee, zeker niet als je kijkt naar de trainingsdagen en andere testdagen op dit circuit in Kerpen. Dan zaten we er altijd goed bij. We maakten goede sprongen. Ik had het stiekem dus wel verwacht dat we hier zouden staan.”

Renzo Alibaks

Afgelopen weekeinde kreeg hij op het laatste moment evenwel met een extra moeilijkheid te maken. Net als de rest van het veld trouwens. Meervoudig Nederlands kampioen en oud-wereldkampioen KZ2 deed in Kerpen ineens mee. Hanssen was een paar jaar geleden gestopt met karten in de koningsklasse van het Nederlandse karten, maar besloot weer eens een wedstrijd te rijden.

“Het verbaasde me dat Joey last minute meedeed. Dan weet je dat er nog harder voor moet vechten. Uiteindelijk is dat ook niet erg. Hij is meervoudig Nederlands kampioen en wereldkampioen. Ik kan nog veel van hem leren. Dat heb ik op de baan ook wel gezien. Hij is nog steeds supergoed.”

De deelname van Hanssen gaf zijn podiumplaats misschien wel extra cachet. Al kun je ook redeneren dat hij anders misschien wel tweede was geworden. Daar wilde Renzo niet over nadenken. “Het podium in deze klasse is sowieso goed. Ik ben er heel blij mee!”

Zijn volgende race is de derde ronde van het ADAC-kampioenschap. Die wordt op 5 augustus gehouden, ook in Kerpen. Voor Renzo reden om er extra naar uit te zien. “Deze baan ligt me goed. Ik heb er veel geoefend. Het is een leuke, uitdagende baan. En hij is snel. Het is altijd leuk om hiernaartoe te komen, dat is dat stuk rijden wel waard!”

Renzo bedankt zijn vader en moeder en zijn sponsors.
Renzo Alibaks wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Audi Centrum Rotterdam, Denicol, Exspecto Financiële Diensten en Confisio Makelaardij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS