Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Renger van der Zande voor Vector Sport naar de 6 uur van Fuji: "Ik kijk er naar uit om in Japan te zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 augustus 2022 19:07

Renger van der Zande neemt tijdens de 6 uur van Fuji plaats in de LMP2 van Vector Sport. De Nederlandse coureur vervangt Nico Müller die in actie moet komen bij de DTM. Van der Zande gaat samen met zijn IMSA-teamgenoot Sebastien Bourdais plaatsnemen in de auto tijdens de race in Japan. De andere teamgenoot is Ryan Cullen.

Renger van der Zande 24Hours of Daytona

Daarmee keert de Nederlander terug in de FIA World Endurance Championship. Vorig jaar reed de coureur zijn laatste FIA WEC-race voor Europol Competition en dit jaar kwam Renger nog in actie voor JMW Motorsport tijdens de 24 uur van Le Mans.

“Ik kijk echt uit naar het racen op de Fuji Speedway. Het is een circuit waar ik getest heb met de Super Formula, maar nooit de kans had om te racen, vanwege de pandemie in de afgelopen paar jaar”, reageert Van der Zande. “Ik heb er goede herinneringen aan en ik kijk er naar uit om in Japan te zijn met Vector Sport. Met het werken met Seb dit jaar hebben we een goede partnerschap ontwikkeld. Hij is erg gedetailleerd met de setup en ik ben wat meer plug and play, laten we zeggen. Dus ik hoop dat het makkelijk is om in de Vector LMP2 te springen.”

Teambaas Gary Holland gaat in op de aanpassing van de line-up voor de race op de Fuji Speedway. “We weten vanaf de start van het seizoen dat Fuji samenliep met de DTM-ronde en onze deal met Nico was altijd duidelijk dat de DTM zijn prioriteit was in het geval van een samenloop”, aldus Holland. “We zijn zowel Cadillac Racing als Chip Ganassi Racing dankbaar voor het vrijgeven van Renger om bij ons te zijn voor deze ronde, een perfecte stand-in. We hebben het volledige vertrouwen dat hij extreem goed gaat passen bij Vector Sport, vooral omdat hij in zijn huidige werkrelatie erg close werkt met Seb, daarnaast ook zijn kennis van de baan en de Oreca 07.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS