Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Renger van der Zande met Cadillac op Le Mans: "Het is lang en het is geweldig."

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 juni 2024 14:01

Het tweedejaars Hypercar-programma van Cadillac is gericht op algemene overwinning na de succesvolle terugkeer op Circuit de la Sarthe van vorig jaar na een afwezigheid van 21 jaar. Cadillac Racing gaat de 24 uur van Le Mans in met de mindset om op de bovenste trede van het nieuwe podiumplatform te staan op 16 juni 2024. De Nederlander Renger van der Zande is fabrieksrijder voor Cadillac en is is succesvol in het IMSA. Renger hoopt na de goede prestatie van 2023 op een nog betere race in 2024.

Cadillac Racing op Le Mans

Het opkomende programma met drie auto's trok vorig jaar de aandacht met sterke kwalificatie-inspanningen en een derde, vierde en 17e plaats in het algemeen klassement. Nu is het iconische Amerikaanse luxemerk van auto's terug voor de 92e editie van de endurance-klassieker met drie hybride raceauto’s, meer kennis, ervaring en wil om te slagen.

De nr. 3 Cadillac Racing zal bestuurd worden door Nederlander Renger van der Zande, Fransman Sebastien Bourdais en Nieuw-Zeelander Scott Dixon.

Renger van der Zande blikt vooruit: "Het is een klassieker, het is heroïsch, het is lang en het is geweldig. Als je eenmaal gaat racen, is het het leukste wat je kunt hebben. Als je naar vorig jaar kijkt, denk ik dat we heel goed hebben gepresteerd. Maar tegelijkertijd moet je de concurrentie in de gaten houden. Ik denk dat we beter voorbereid waren dan alle anderen, maar dit jaar zal iedereen beter voorbereid zijn dan vorig jaar. Ik denk dat de concurrentie sterker zal zijn dan vorig jaar op het gebied van betrouwbaarheid, niet vanwege snelheid. Teams hebben hun auto's en systemen beter op orde, dus vanuit dat perspectief zal het interessanter zijn om op de baan veel duels op hoog niveau te zien. Je moet het beste van jezelf laten zien vanaf het moment dat je begint te racen tot het moment dat je de geblokte vlag ziet. Dat is waar we voor komen: racen tegen de beste ter wereld en de race winnen. We zijn klaar voor die uitdaging. Ik vind het geweldig wat we het afgelopen jaar hebben gedaan, waarbij de Cadillac teams als derde en vierde eindigden. Dat was een bewijs van de ontwikkeling en het harde werk van iedereen in het eerste jaar van het programma. We hebben hele sterke teamgenoten, hele sterke teams en partners om dit allemaal te laten werken en voor de overwinning te gaan.”

De nr. 3 Cadillac Racing V-Series.R zal deelnemen aan de Hypercar-testsessies van 9 juni op het 13,626 kilometer lange wegcircuit.

De zes uur circuittijd bieden fabrikanten en teams in het veld met 23 auto's de mogelijkheid om een ​​basislijn voor de chassisafstelling te formuleren ter voorbereiding op de kwalificatietraining op 12 juni. De beste acht auto's in de sessie van 60 minuten gaan door naar de 30-minuten durende sessie Hyperpole op 13 juni.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS