Formule 1

Red Bull heeft voor zichzelf een deadline gesteld over de motor: "Logisch dat we in gesprek gaan met deze partijen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2020 04:40 • Print artikel

Red Bull moet voor 2022 op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat de deadline voor een nieuwe motor aan het einde van dit jaar ligt. Dat is eerder dan de deadline van de FIA. Zij stelt dat een beslissing voor het einde van mei 2021 genomen moet worden.

Max Verstappen Red Bull Racing Spa eau rouge

“Het mag duidelijk zijn dat er drie verschillende leveranciers blijven tot het einde van 2021”, zegt de Brit tegen GPFans. “Het is logisch dat we in gesprek gaan met deze partijen. We hebben wat tijd vanaf onze kant om alle opties te evalueren. Uiteindelijk, zijn er altijd gesprekken over motoren, wanneer je zonder eentje zit in het seizoen 2022. Ideaal gezien tegen het einde van dit jaar natuurlijk, want de motor is een integraal deel van je 2022-ontwerp. Dus ideaal is aan het einde van het jaar, zodat het ontwerpteam volgend jaar in kan gaan met een duidelijk set parameters.”

Horner vindt het belangrijk dat Red Bull dit pad bewandeld om wereldkampioen te worden en dat is ook van belang bij de keuze van de motor. Toch zegt de teambaas dat het ontbreken van kennis over de motor het onderzoeken van verschillende concepten niet beperkt. “Ik zou zeggen dat dit op het moment niet het geval is, maar dat is waarom je de beslissing niet tot het einde van het jaar laat liggen”, aldus de Brit. “Een team als Red Bull is geen standaard klantenteam. De teamaspiraties zijn extreem hoog. Wij willen winnen. Wij willen de competitie aangaan en het wereldkampioenschip winnen. We moeten de tijd nemen voor de opties die voor ons beschikbaar zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS