Rally

Rallycentrum Eurol Hellendoorn Rally keert terug naar Dieka Markelo: "Deze oplossing goed nieuws!"

Uitgegeven door Bart • 11 mei 2023 12:00

Het rallycentrum bij de 41e Eurol Hellendoorn Rally keert terug op de grond waar het ooit begon. In 1982 werd de allereerste rally rond Hellendoorn verreden, de 12 Uren van Hellendoorn, gewonnen door Jan van der Marel in een Talbot Lotus. Het centrale punt voor die eerste editie van inmiddels ís lands bekendste rally was in Markelo, bij ĎDieka van de Kruuswegí. De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally heeft bekendgemaakt dat 'Dieka Markelo' opnieuw zal fungeren als rallycentrum. Het servicepark wordt ingericht op de immense parkeerterreinen van 'Dieka Markelo'.

Eurol Hellendoorn Rally


Al sinds 1827 is Dieka in Markelo en wijde omgeving een begrip. Aanvankelijk was de naam 'Dieka van de Kruusweg', maar tegenwoordig is 'Dieka Markelo' de gangbare naam van dit uitgaanscentrum en evenementenlocatie. Of het nu gaat om een huwelijk, jubileum, verjaardag of surprise party, alles is mogelijk bij Dieka. Ook voor themafeesten, recepties, bedrijfspresentaties en andere evenementen is deze unieke locatie in Markelo zeer geschikt.

Erik Wevers, voorzitter van de Stichting Hellendoorn Rally: "Rallysport en Dieka horen bij elkaar, al sinds de vroege jaren '80; we gaan er dan ook een echt rallyfeest van maken, dat is aan Dieka wel toevertrouwd. Als geboren en getogen MarkeloŽr vind ik het natuurlijk mooi, maar belangrijker is dat dit voor de toekomst van onze rally precies is wat we nodig hebben om onze ambities waar te maken."

Richard Pex


"Ook voor het publiek is deze locatie uniek. Ze kunnen er goed parkeren, een kijkje nemen in het servicepark, een hapje eten of een drankje doen en de klassementsproef Markelo ligt op loopafstand", aldus Wevers. "Met deze locatie kunnen we de verkeersstromen beter reguleren wat logistieke voordelen biedt en dat valt ook bij de vergunningverlenende instanties in goede aarde. Voor de deelnemers is deze oplossing ook goed nieuws: meer ruimte voor de service en alle voorzieningen onder handbereik. We nemen met pijn in het hart afscheid van Avonturenpark Hellendoorn. Zij waren vorig jaar onze gastheer en het was uniek om in Hellendoorn het hoofdkwartier te hebben, maar het parkeerterrein was te klein voor 120 deelnemende equipes en voor ons als organisatie betekende het veel werk om alle voorzieningen aan te brengen. Wij zijn het Avonturenpark zeer erkentelijk voor hun bijdrage aan de jubileum editie van 2022."

Bob de Jong


De Eurol Hellendoorn Rally wordt dit jaar verreden op vrijdag 15 en zaterdag 16 september. Op de website van de rally is uiteraard altijd het laatste nieuws te vinden: www.eurolhellendoornrally.com.

Bekijk hieronder de video's die RaceXpress bij de editie in 2022 maakte:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS