Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

REACTIE: Earl Bamber na megaklapper op Spa-Francorchamps: "Blij dat Cadillac een sterk chassis heeft gebouwd"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 12 mei 2024 05:45

De nr. 2 Cadillac V-Series.R lag op de vierde plaats toen de bolide betrokken was bij een incident op het Belgische F1-circuit van Spa-Francorchamps tijdens de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps. Earl Bamber uit Nieuw-Zeeland probeerde de nr. 99 Proton Competition Porsche 963 op het Kemmell Straight in te halen voor de derde plaats in de Hypercar-klasse toen er contact werd gemaakt met de nr. 31 WRT BMW M4 GT3 (filmpje crash Cadillac - Earl Bamber). De race werd onmiddellijk stilgelegd met een rode vlag.

Earl Bamber

Earl Bamber: “Geweldig dat Cadillac een sterk chassis heeft gebouwd, dus het is fijn om niks over te houden van deze klapper. Het is echt jammer voor het resultaat, want ik denk dat we op weg waren naar iets heel goeds. We hebben een hele goede snelheid laten zien. Ik denk dat we een goede strategie en goede snelheid hadden, dus we hebben net als in Qatar opnieuw laten zien dat als de zaken de goede kant op gaan, we zeker kunnen strijden voor podiumplaatsen in dit kampioenschap. Het is goed om dat te beseffen. Imola was qua prestaties slechts een incident qua performance. En nu kijken we uit naar Le Mans.”

De nr. 2 Cadillac V-Series.R zal proberen een tweede podium op rij te bemachtigen in de 24 uur van Le Mans op 16 juni. Bamber en Lynn zullen worden vergezeld door tweevoudig INDYCAR-kampioen Alex Palou. Het Cadillac Racing-programma omvat in Le Mans ook de nr. 3 Cadillac V-Series.R, bestuurd door Sebastien Bourdais, Renger van der Zande en Scott Dixon, die in 2023 vierde werd in het algemeen klassement, en de nr. 311 Whelen Cadillac V-Series.R, bestuurd door regerend en tweevoudig IMSA-coureurkampioen Pipo Derani, Jack Aitken en Felipe Drugovich.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS