Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Pupil van Fernando Alonso debuteert in LMH van het FIA WEC: "Hun geloof en steun in mijn capaciteiten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2024 18:01

Isotto Frashini Duquine kondigde eerder met de komst van Antonio Seravalle haar derde coureur aan, maar voert nu al een aanpassing door in haar line-up voor het debuut in de LMH-klasse van het FIA World Edurance Championship. De Canadees zou plaatsnemen naast Jean-Karl Vernay en Alejandro Garcia. Nu blijkt Garcia echter al vervangen te worden door Carl Wattana Bennett. De Amerikaan met Thaise roots maakt onderdeel uit van de A14 Management Academy van Fernando Alonso. Met Seravalle en Bennett zet het Italiaanse team in op de jeugd.

Isotta Fraschini


"Ik ben erg benieuwd hoe deze mix van jeugd en ervaring zal werken in een echt competitief kampioenschap als het FIA WEC”, reageert teammanager Claudio Bero. “Voor Isotta Fraschini zijn deze drie coureurs in het team van groot belang omdat ze ambassadeurs van het merk worden in Europa, Noord-Amerika en Azië, drie strategische gebieden vanuit commercieel oogpunt."

De pupil van Alonso is blij met zijn kans in de LMH-klasse van het FIA WEC. "Ik vind het geweldig om mijn samenwerking met Isotta Duqueine aan te kondigen voor het langverwachte seizoen van het World Endurance Championship in 2024. Deze samenwerking is van grote betekenis voor mij, omdat ik met trots Thailand vertegenwoordig op het wereldtoneel van de autosport”, reageert Bennett. “Mijn samenwerking met Isotta Fraschini en het Duqueine Team is de verwezenlijking van een levenslange droom. Ik wil mijn diepste dank uitspreken aan A14 Management, Duqueine, Royal Automobile Association of Thailand, Amerasian Fragrance Research en iedereen die betrokken is bij het mogelijk maken van deze samenwerking. Hun steun en geloof in mijn capaciteiten hebben de weg vrijgemaakt voor deze ongelooflijke kans. Ik ben vastbesloten om het beste van mezelf te geven. Samen met Isotta Duqueine heb ik er alle vertrouwen in dat we samen grootse dingen zullen bereiken."

Vernay kan niet wachten om met de twee jonge coureurs te debuteren in de auto. De Fransman kan niet wachten op het debuut in Qatar. “Omdat ik al vanaf het begin bij het project betrokken ben, is het super spannend voor mij. Ik vind het fantastisch nieuws om deel te nemen aan het FIA WEC 2024-seizoen”, vertelt Vernay. “Dank aan Isotta Fraschini en de jongens van Michelotto omdat de auto geweldig is, en dank aan Duqueine voor de steun. Ik kan niet wachten om in Qatar te zijn. Natuurlijk hebben we wat jonge jongens met Antonio en Carl, maar ik denk dat we een sterke line-up hebben. Het zal niet makkelijk worden, want de mensen tegen wie we het opnemen zijn supersterk en hebben veel ervaring die wij niet hebben, maar ik kijk ernaar uit en... laten we blijven pushen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS