Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Prototype van de nieuwe Maserati GranTurismo Folgore laat zich zien in de straten van Rome

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 april 2022 06:58 • Print artikel

Voor het eerst liet een prototype van de volledig elektrische Maserati GranTurismo Folgore coupé zich zien in de straten van Rome. Tijdens de Rome E-Prix 2022 reed Stellantis CEO Carlos Tavares het prototype naar het Formule E-circuit van de stad.

Maserati

De nieuwe GranTurismo wordt het eerste model in de historie van Maserati dat vertrouwt op 100% elektrische aandrijving. De productie van het model gaat plaatsvinden in de Mirafiori-fabriek en in 2023 verschijnt de nieuwe coupé van Maserati op de markt.

De coupé is een waar icoon voor het merk en krijgt de karakteristieke Maserati-sound, plus geavanceerde technische oplossingen, sublieme prestaties, comfort en elegantie… allemaal eigenschappen die zo typerend zijn voor het merk met het Drietand-logo.

Maserati

Maserati blikt vooruit op de toekomst

Deelname aan het Formule E was een natuurlijke keuze voor Maserati, omdat het daarmee het eerste Italiaanse merk zou worden dat uitkomt in het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Tevens wordt Maserati het eerste Italiaanse luxemerk dat 100% elektrische auto’s gaat produceren. Tegen 2025 is de elektrische line-up voltooid, en rond 2030 is het hele Maserati-gamma volledig elektrisch.

Maserati

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS