Formule 1

Problemen Daniel Ricciardo bij McLaren kunnen zijn opvolger helpen

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2023 07:58

Daniel Ricciardo denkt dat zijn moeizame jaren bij McLaren goed van pas kunnen komen voor zijn opvolger Oscar Piastri. McLaren heeft veel geleerd van de periode met de line-up Ricciardo-Lando Norris en die informatie kan zeer nuttig zijn voor de rookie uit Australië.

Daniel Ricciardo


Ricciardo legde het fors af tegenover Norris en scoorde in de afgelopen twee seizoenen maar liefst 130 punten minder dan zijn teamgenoot. In de F1-podcast Beyond the Grid geeft Ricciardo zijn landgenoot Piastri advies. "Het klinkt misschien stom, maar hij moet gewoon naar buiten gaan en veel rijden: go and drive! Hij moet zo veel mogelijk leren, alles in zich opnemen en de lat niet te hoog leggen voor zichzelf. Het is een kwestie van beter presteren dan je eigen verwachtingen en alles race voor race bekijken. Je kunt niet meer doen dan veel leren en iedere race beter worden."

Zijn tijd bij McLaren liep voor Ricciardo sportief gezien uit op een teleurstelling, al won hij in 2021 wel de Italiaanse Grand Prix. Die problemen kunnen Piastri wel eens een voorsprong geven. "Ook al kregen we het aan mijn kant nooit echt voor elkaar, McLaren heeft er wel enorm veel van geleerd. Al die kennis zullen ze doorgeven aan Oscar en dat kan hem een groot voordeel opleveren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS