Formule 1

Porsche houdt vertrouwen in de nieuwe regels in de Formule 1: "Als we betrokken raken, dan ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juni 2022 06:02 • Print artikel

Recent ging het verhaal de ronde dat Porsche en Audi zich zorgen maakten om de vertraging van de nieuwe regels. De bevestiging zou in juni komen, maar dit was niet gelukt. FIA-president Mohammed Ben Sulayem zou zelfs met de afzonderlijke fabrikanten van de VAG-groep gesproken hebben om ze gerust te stellen. Inmiddels zegt Porsche CEO Oliver Blume dat hij zich goed voelt bij de gesprekken die gevoerd worden over de regels en de richting die ze op gaan.

Max Verstappen

“We verwelkomen de concept-reglementen”, aldus de Duitser tegen de krant FAZ. “Ik heb het vertrouwen dat het winstgevend kan zijn. Vorig jaar waren er ongeveer 1,5 miljard TV-kijkers die naar de Formule 1 keken.”

Waarmee volgens Blume aangetoond wordt dat de koningsklasse van de autosport aan populariteit wint. Porsche wordt overigens aan Red Bull gekoppeld als het op een samenwerking aankomt, waarbij het gerucht gaat dat de aankondiging tijdens de Oostenrijkse Grand Prix is vertraagd. “Als we betrokken raken bij de topklasse van de motorsport, dan gaat het met een sterke partner worden”, zegt Porsche’s financieel hoofd Lutz Meschke.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS