Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche selecteert Manthey Racing voor de LMGT3-divisie: "We hebben al successen in het WEC geboekt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2023 17:15

Het Duitse team Manthey is door Porsche genomineerd om in 2024 te gaan rijden met haar in het FIA World Endurance Championship. Het merk gaat daarbij toetreden tot de GTE-Am-divisie met de GT3, die volgend jaar de GTE gaat vervangen. Porsche heeft een tweetal plekken toebedeeld gekregen in de LMGT3-klasse, vanwege haar aanwezigheid in de LMH. Daarmee keert Manthey terug naar Circuit de la Sarthe, een plek waar zij al de nodige successen kenden. Zo wonnen zij er in 2015, 2018 en 2022 de 24 uur van Le Mans. De naam waaronder het team gaat racen en de coureurs die zij gaat inzetten, worden op een later moment bekend gemaakt.

Manthey_Porsche_24U_Nurburgring

Foto: Porsche Motorsport


"We hadden enorme belangstelling van potentiŽle, sterke operationele teams. De beslissing was niet gemakkelijk", legt Thomas Laudenbach, Vice President van Porsche Motorsport, uit. "Omdat de gridplekken beperkt zijn, moesten we deze beslissing wel nemen. Onze keuze viel op Manthey om een aantal redenen. Naast het feit dat het een dochteronderneming is, spreken verschillende andere factoren in het voordeel van Manthey. Het team is zeer vertrouwd met de Porsche 911 GT3 R uit onder andere DTM-races en grote enduranceklassiekers. Bovendien kent Manthey de speciale karakteristieken van het FIA WEC van nabij, dankzij vele jaren fabrieksracen met de Porsche 911 RSR. Als laatste, maar ook niet onbelangrijk, is de succesvolle geschiedenis van Porsche met het team een belangrijke factor. Samen met Manthey hebben we het wereldkampioenschap gewonnen en drie klasse-overwinningen behaald op Le Mans. We hebben er alle vertrouwen in dat we volgend jaar sterk vertegenwoordigd zullen zijn in de nieuwe LMGT3-klasse." Het aantal slots is beperkt voor de klasse in de LMGT3 en de ACO en FIA willen een grote diversiteit aan merken op de grid hebben staan. Wat Porsche betreft hadden ze graag met meer autoís in de nieuwe klasse aan de start gestaan.

Porsche_911_RSR_Le_Mans_2022
Foto: FIA World Endurance Championship


"Het kleine aantal toegewezen startposities in het nieuwe LMGT3-veld van het WEC doet helaas niet helemaal recht aan de brede aanpak van Porsche Motorsport op het gebied van klantenraces", legt Michael Dreiser, Director of Sales bij Porsche Motorsport, uit. "Dit jaar hebben we alleen al vijf tot acht Porsches van klanten in de GT-categorie. Daarnaast zijn er twee 963 racers in de hypercar klasse. We hopen dat de LMGT3-categorie zich vanaf 2024 goed zal ontwikkelen en dat we in de toekomst wellicht met meer klantenteams kunnen concurreren."

Het team van Manthey keert terug naar het grootste kampioenschap in het endurance racen en het team uit Meuspath is daar enorm trots op. "Ik ben er trots op dat we als operationeel team kunnen terugkeren in het FIA WEC Endurance Championship en zo ons GT3-programma volgend jaar kunnen uitbreiden", zegt Nicolas Raeder, Managing Director van Manthey Racing. "We hebben al successen geboekt in het WEC met Porsche en hebben veel ervaring en knowhow met betrekking tot de circuits en procedures. Het seizoen 2024 wordt spannend en ik ben vooral blij dat we terug zijn op Le Mans."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS